ÖRNEK BAHÇELERİN VERİME ETKİSİ
Trabzon Ziraat Odaları İlçe Başkanları Koordinasyon toplantısı Vakfıkebir ilçesinde Ziraat Odası Başkanlığında yapıldı.



Vakfıkebir Ziraat odası Başkanı Muhammet Kılıç ev sahipliğinde yapılan toplantıya Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü Cahit Gülbay, Türkiye Ziraat Odaları Yönetim kurulu üyesi Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu, Vakfıkebir Tarım ve Orman İlçe Müdiresi Remziye Kuleyin ve ilçe Ziraat odası başkanları katıldılar.
Koordinasyon toplantısında gündeminde Vakfıkebir İlçesi’nde yapılan örnek bahçelerin verime etkisi ve çiftçilerin hastalık ve zararlılarla mücadelesi konularında yapılacak çalışmalar. Fındık bahçelerinde zarar yapan Turunçgil uzun antenli böceği ile bulaşık alanlarında mücadele için Bakanlık fındık alanlarının sökümü yapan üreticilerimize 4 yıl ürün kaybını karşılamak amacıyla tazminat ödemesi yapılması. Üreticilerin fındık bahçelerinin sökümü ve imhası konusunda bilgilerinin olmadığını ve bu işlerin devlet kontrolünde yapılması zararlının kontrolü açısından önem arz etmekte olduğu konusu görüşüldü.
Ziraat odası başkanları Bölgemiz için ciddi sorun olan Maçka Esiroğlu bölgesinde görülen Turunçgil Uzun Antenli Böceği mücadelesi konusunda yapılacak çalışmalara Ziraat Odalarından destek olmaları yönünde fikirler beyan ettiler.
Tarım ve Orman İl Müdürü Cahit Gülbay  ise Maçka ilçesinde 2016 yılında görülen Turunçgil uzun antenli böcek zararlısı hakkında 29 Ekim 2019 tarihli yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi hakkında ilçe başkanlarına bilgi verdi.