Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, bir süreden beri çay ocağı esnaflarının ve kendilerinin de dile getirip talep ettikleri çay ocaklarının açılış ve kapanış saatleri ile ilgili değişikliğin yapıldığını açıkladı.

Başkan Kadem Sağlam, Koronavirüs (Kovid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. Gerekli olması durumunda ilave kararlar alınmaktadır. İçişleri Bakanlığı’nın 30.11.2020 tarih ve 20076 sayılı genelgesi, 01.12.2020 tarih ve 119 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile getirilen sokağa çıkma kısıtlamasından faaliyetin niteliğinden ötürü istisna tutulması gereken hususlar değerlendirilmiş olup bu çerçevede İçişleri Bakanlığı’nın 15.01.2021 tarih ve 630 sayılı genelgesine istinaden İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul’umuzca alınan kararlar doğrultusunda; İçişleri Bakanlığı’nın 30.11.2020 tarih 20076 sayılı Genelgesi ve 01.12.2020 tarih (2020/119) sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ekinde yer alan “Sokağa Çıkma Kısıtlaması Uygulanan Süre ve Günlerde Muaf Tutulacak Yerler ve Kişilere Dair Liste”ye; Çay ocaklarının açılış ve kapanış saatleri eklenmiştir.

“ÇAY OCAKLARININ AÇILIŞ SAATLERİ DEĞİŞTİ”

Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam; “Vakfıkebir İlçemizde çayocağı işletmesi olarak faaliyet gösteren esnaf kardeşlerimizin bizlerden talep ettiği ve bizlerinde Esnaf Odası olarak birlikten (TSOB) saatlerin değiştirilmesi noktasındaki talebimiz oldu. Özellikle çay ocaklarının açılış ve kapanış saatlerinin yani saat mefhumunun ortadan kaldırılması noktasında bir düzenleme yapılması noktasında ısrarcı olduğumuzu dile getirmiştik. Bu gün itibari ile çay ocaklarımızın açma saatleri noktasında herhangi bir kısıtlamaları ortadan kaldırılmıştır. Saat 10 ile 20 saatleri arası olan uygulama sabah 5 ile 20 saatleri olarak düzenleme yapılmıştır.  İstek ve taleplerimizi dikkate alarak değerlendiren kıymetli büyüklerimize esnaf arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.

Başkan Kadem Sağlam, “İlçemizde çay ocağı şeklinde faaliyet gösteren iş yerlerinin, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan saatler dışında; masa, sandalye/taburelerini kaldırmak ve sadece esnafa servis yapmak kaydıyla, ruhsatlarında belirlenen açılış saatlerine göre açılabileceği” şeklinde düzenlenmesine, belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. ve 72. maddeleri uyarınca karar verildi. Bu kararlar doğrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idarî işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adlî işlemlerin başlatılacağı önemle vurgulanmaktadır. Kıymetli esnaflarımızın bu uyarıları dikkate alarak önem göstermelerini isriyoeuz.