Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu’nun kurulmasına yönelik teklif kabul edildi.

Trabzon Üniversitesi bünyesinde Çarşıbaşı ilçesinde Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu kurulması yönündeki teklif Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu’nda kabul edildi. Konuyla ilgili müjdeyi AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA verdi.

CORA, “Gözün aydın Çarşıbaşı” şeklinde müjdelediği Meslek Yüksek Okulu’nun kabulüyle ilgili, “Meslek Yüksekokulu Çarşıbaşı ilçemize Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

CORA, yaptığı açıklamada “Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu’nun kurulması için çok büyük bir mücadele ortaya koyduk. Hemşerilerimizin böyle bir hizmete ihtiyacı vardı. Allah'a şükürler olsun bugün Çarşıbaşılı hemşerilerimize İskefyelilere mahcup olmamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Meslek Yüksekokulu Çarşıbaşı için önemli bir hizmettir. İlçemize önemli katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu. “Okulumuzun Çarşıbaşı ilçemize kazandırılmasında en önemli etken Trabzon Üniversitesi kurulmasıdır.” diyen CORA, “Çünkü Trabzon Üniversitesi kurulmasıyla yeni fakülteler, yeni Meslek Yüksek Okullarının açılmasının önü açılmış oldu. Bu süreçte emeği geçen başta İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU, YÖK Başkanımız Yekta SARAÇ ve Trabzon Üniversitesi Rektörümüz Emin AŞIKKUTLU hocamıza çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Okulda açılacak olan bölümlerle ilgili bilgi de veren Milletvekili CORA, “Taslak planında Çarşıbaşı’nda bilgisayar programcılığı ve bununla ilgili internet yayıncılığı, el sanatları ve tekstil bölümü ile ilgili program teklifleri var. Ancak bunlar değiştirilebilir, genişletilebilir, başka bölümler de olabilir. Bu sonraki aşamada verilecek kararlardır.” dedi