Vakfıkebir'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla Hükümet konağı önünde ve Gençlik Merkezinde tören düzenlendi.



Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıl Dönümü Vakfıkebir de düzenlenen törenlerle kutlandı. Hükümet binası önünde düzenlenen törene, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Garnizon Komutanı Orhan Kaya, Belediye Başkanımız Muhammet Balta, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.
Vakfıkebir ilçesinde Osman Tan Ortaokulu'nun organize ettiği 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yıl dönümü Hükümet Konağı önünde Atatürk Büstü'ne çelenklerin sunulması Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başladı. Hükümet Konağı önündeki programın sunuculuğunu Osman Tan Ortaokulu Öğretmenlerinden Aydın Kaya, Gençlik Merkezindeki programın sunuculuğunu aynı okuldan Fulya Birincioğlu yaptı. Hükümet Konağı önündeki programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanı Orhan Kaya yaptı.
"TÜRK TARİHİNİN ŞAN VE ŞEREF'LE DOLU SAYFALARINDA EN BÜYÜK YERİDİR ÇANAKKALE"
Çanakkale Savaşı'nın Türk tarihinin şan ve şeref dolu sayfalarında önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Garnizon Komutanı Orhan Kaya, şunları kaydetti; "Arkası vatan diyerek savaşan ataları gibi ölüme koşan Türk milletinin kahraman evlatlarının elde ettiği Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümünü gurur ve heyecanla kutluyoruz. Çanakkale Savaşı, vatanını işgal etmeye, hâkimiyetini elinden almaya çalışanlara karşı Türk milletinin idaresini en güzel şekilde göstermiş Anafartalar Kahramanı Yarbay Mustafa Kemal'in Çanakkale'den doğuşuna tanıklık etmiş ve Kurtuluş Savaşı ruhunun temellerini atmıştır. Bu savaş, azmin kahramanlığının, inancın ve dehanın Türk milletinin bileğinde, yüreğinde ve zekâsında destanlaştığı bir zaferdir.'' Dedi.
Vakfıkebir Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenin ardından Gençlik Merkezindeki kutlama törenine geçildi. Gençlik Merkezi Konferans Salonunda Osman Tan Ortaokulu tarafından hazırlanan kutlama programı saygı duruşunun ardından Okulun Müzik Öğretmeni Reyhan Turan Birinci yönetiminde İstiklal Marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okulun Rehber Öğretmeni Alper Mumcu yaptı.
"ÇANAKKALE TÜRK TARİHİNİN MİLLİ GURUR SAYFALARINDAN BİRİDİR"
Çanakkale Türk tarihinin milli gurur sayfalarından biri; aynı zamanda 100 yıldan fazladır sızlayan, yüz bin yıl geçse de sızlayacak olan bir yaradır…  Çanakkale’yi Çanakkale yapan gelenler ve onlarla yaptığımız şavaş değil; onlar 1071 den beri geliyor, bunun da öncesi var ya hani,o zamanlardan beri onlarla savaşıyoruz. Sonra geri gidiyorlar. Çanakkale’yi Çanakkale yapan, hiçbir devletin, hiçbir ordunun hiçbir silahın yurt sevgisinden güçlü olmadığını öğretmesidir.  Çanakkale’yi Çanakkale yapan, gelenleri karşılayan o asil ruhtur. O öyle bir ruhtur ki, çelik ve barut; inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düşmüştür. Savaşta şehit olmayı en büyük rütbe sayan bir millete karşı kim durabilir ki? Kısacası milli mücadelenin ve dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözüdür Çanakkale…. Emperyalizmin büyük kuvvetlerle saldırdığı bu vatanın bir kez daha geçilmez olduğunu tarihe not olarak düşen, yoklukla var edilen bir diriliştir.Şüphesiz ki önceliğimiz her zaman barıştır.Ama bir kez daha birileri çılgınlık yapar da bize zincir vurmaya kalkarsa andolsun ki;Kilitbahir kalesi gibi sağlam durur ; Arıburnu gibi direnir, 57. alay gibi gerektiğinde son neferimize, son nefesimize kadar mücadele ederiz.Bedenimiz çiğnense de bir ölür bin diriliriz, özgürlük yeminimizi asla çiğnetmeyiz.
“Bu memleket tarihte Türk'tü, halde Türk'tür ve ebediyen Türk olacaktır.”Türkün haysiyeti, gururu ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür.Böyle bir millet Ya istiklal ya ölüm kabilinden esir yaşamaktansa yok olsun daha iyidir!… Girişte söylediğim gibi askerimizin ağzından dökülüp, bize miras kalan ve benliğimize kazınmış O İKİ KELİMEYİ tüm coşkumuzla her zaman haykırmaya hazırız. Buradan geçemezsiniz! Çünkü şehitlerimizin de düşü buydu! Bu ülkede özgürce yaşamamızdı. Özgürlüğü içselleştirmiş bir neslin devam etmesiydi. Bizler de bu bilinçle son nefesimizi tüketeceğiz, ama onurlu mirasımızı asla! Biz de ecdadlarımız için öpülebilecek pak alınlar bırakıyoruz, bırakmaya da devam edeceğiz. Zira vatan pazara kadar değil mezara kadar bizim davamızdır. Bu mirasa layık olmak için yüksek gayret ve bilinç içinde olacağımızı biliyorum. Çünkü Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir. Ne mutlu türküm diyene! Diyerek sözlerini tamamladı.
Program Osman Tan Ortaokulu öğretmenlerinden Reyhan Turan Birinci, Mehmet Ali Şahin, Yavuz Cömert ve Evren uçar tarafından hazırlanan şiir, solo şarkı ve tiyatro gösterileri ile devam etti. Öğrenciler Büşra Kayhan, Hilal Şahin, Ahmet Çelik, Gülneva Arifoğlu ve Gülseren Bilgin programda görev aldı. Program çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile son buldu.