İlim Yayma Cemiyeti Vakfıkebir Şubesi tarafından Düzenlenen “Çanakkale Gezisi” Yarışmasında ilçe genelinde dereceye giren Ortaokul ve Lise Öğrencilerinden oluşan 40 kişilik grubu Çanakkale’ye uğurladık.



Vakfıkebir İlim Yayma Cemiyeti ilçe şubesi tarafından organize edilen, ortaokullarda şiir yarışmasında ve liselerde kompozisyon yarışmasında dereceye giren 20 kız 20 erkek öğrenci Çanakkale ve Bursa illerine yapılacak geziye katılmaya hak kazandılar. Gezi öncesi İlim Yayma Cemiyeti Vakfıkebir Şubesinde yapılan toplantıya geziye katılacak öğrencilerin yanı sıra öğrenci velileri ile kafileye katılacak olan yöneticiler katıldı. 5 gün sürecek olan gezinin kafile başkanlığını Eğitim Başkanı Ali Haliloğlu yaparken beraberinde Yurt Müdür Yardımcısı Engin Bahadır, Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Ömer Haliloğlu, Müftülük Kur’an Kursu öğretmeni Ali Dunay ve Basın Mensubu olarak Hamdi Kurt kafileye eşlik edecekler. Yurt Müdürü Mahmut Sayın’da toplantıya katıldı.  İlim Yayma Cemiyeti Vakfıkebir Şubesi Başkanı Mehmet Alp ve Eğitim Başkanı Ali Haliloğlu toplantıda yaptıkları açıklamalarda şunları söylediler.
“BİZLER MAZİSİ GÜÇLÜ OLAN BİR MİLLETİZ”
“İlim Yayma Cemiyeti Vakfıkebir Şubesi olarak ortaokul ve liselerde yaptığımız şiir ve kompozisyon dallarındaki yarışmalarda dereceye giren 40 öğrencimize Çanakkale ve Bursa gezisi hediye ettik. Gençlerimizin, tarihi zenginliği teneffüs edebilecekleri mekanlarda buluşarak milli şuuru ve tarihi bilinci pekiştirmek, tarihi bağları güçlendirmek geçmiş ve tarihimizde çok önemli yeri olan mekanları gezdirmek amacıyla Çanakkale gezisi düzenledik. Atalarımızın yaptığı büyük mücadelenin manevi havasını her Türk vatandaşı Çanakkale’ye giderek hissetmelidir.  Kültürel benliğimizi korumak, onları yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için el ele vermeliyiz. Hiçbir millet yoktur ki kültürel mirasını korumadan millet sıfatını taşısın. Mazisi güçlü olanın atisi de güçlü olur. Unutmayalım ki bizler mazisi güçlü olan bir milletiz. Bu yüzden bu değerleri yerinde görmek ve bu değerleri yerinde anlatmak bizim görevimizdir. Yaşadığımız bu döneme de çok dikkatli bakmamız gerekiyor. Anadolu coğrafyasının Türkleşmesi ve İslamlaşması sürecinde birçok şehit vererek bugünlere geldik. Geçmişimiz vatanımız için her türlü fedakarlığı yapacağımızın göstergesidir. Değerli bir coğrafyada yaşıyoruz. Küresel güçler oynadıkları oyunlarla, bizleri Çanakkale’de omuz omuza çarpıştığımız kardeşlerimizle savaştırıyorlar. Gençlerimizin çok çalışması ve tarihimizi iyi okuması gerekiyor. Ülkemizde birlik ve beraberlik içerisinde özgürce yaşamamızı vatan için canını veren yüz binlerce şehidimize borçlu olduğumuzu ifade ettiler. Çanakkale ruhunu bütün Türkiye’ye yaymalıyız. Sevgili öğrencilerimiz, çok çalışıp dünyanın en büyüğü olmamız gerekiyor. Ülkemizin Tarihi turistik yerlerini görmek ve Milli Şuuru, tarih bilincinin geliştirilmesi amacı ile farkındalık yaratmak için bu geziyi tertip ettik. 27 Nisan 2018 Cuma günü başlayacak olan gezimiz 01 Mayıs 2018 Salı günü yani 5 gün sürecek. Çanakkale şehitlik ve Bursa ilinde tarihi yerler gezilecek. Bundan sonrada ilim yayma cemiyeti olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında başarılı öğrencilerimizle başka geziler ve sosyal faaliyetler yapacağız dediler. ”