MEDENİYETİMİZİ GENÇLERİMİZLE, KÜLTÜRÜMÜZLE, SANATIMIZLA GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ, ÇANAKKALE RUHU 104 YAŞINDA



Vakfıkebir Gençlik Merkezi, tarihe altın harflerle kazınan Çanakkale Zaferi'nin 104. yıldönümü dolayısıyla şiirler ve türkülerle Çanakkale adlı bir anma programı düzenledi.
Vakfıkebir Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programına İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Garnizon Komutanı Orhan Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy,  Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupcu, Gaziler Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldılar.
Vakfıkebir Gençlik Merkezi Çanakkale haftası kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Çanakkale zaferinin 104. Yıldönümü kapsamında gençlik merkezi üyeleri tarafından düzenlen şiirler ve türkülerle Çanakkale programı gerçekleştirildi. Programa gaziler derneği üyeleri de katıldılar. Gençlerin hazırladığı programa ilgi yoğundu. Ayrıca Çanakkale haftası kapsamında gençlerle birlikte ilçede bulunan şehit mezarları ziyaret edildi.
Çanakkale Zaferi'nin 104. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma programı ile ilgili açıklamada bulunan Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupcu, “18 Mart’ta, Çanakkale’de milletimizin şanlı direnişiyle bir destan yazdık. 15 Temmuz’da 104 yıl önceki ruhu hala yüreğinde, benliğinde taşıyan gençlerle bir destan daha yazdık. Ülkemiz bugün çok daha güçlü bir şekilde dimdik ayakta” dedi.
“MEDENİYETİMİZİ GENÇLERİMİZLE, KÜLTÜRÜMÜZLE, SANATIMIZLA GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ”
Müdür Turupcu programda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Aradan tam 104 yıl geçmiş olmasına rağmen yüreğimizde hissettiğimiz Çanakkale ruhunu, burada sanatla icra etmiş olmak bizi mutlu etti. Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği gibi yerli sanatımızı, kültürümüzü inşa etmeliyiz. Bizim, bu ülkenin değerlerini sahiplenip geleceğe taşıyacak genç nesillere ihtiyacımız var. Ecdadımızın bize miras bıraktığı güçlü medeniyetimizi gençlerimizle, kültürümüzle, sanatımızla geleceğe taşıyacağız”  diye konuştu.
ÇOCUKLAR, OKUDUKLARI ŞİİRLERLE VE TÜRKÜLERLE DUYGUSAL ANLAR YAŞATTI
Gençlik Merkezi üyelerinin okuduğu şiirler, konuklara duygusal anlar yaşattı. Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine", Faruk Nafiz Çamlıbel'in "Zafer Türküsü", Necmettin Halil Onan’ın "Dur Yolcu" gibi ölümsüz eserlerini seslendiren gençler, dinleyicilerden büyük alkış topladı.