Vakfıkebir ilçemizin yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan Rize Cumhuriyet Savcısı Adem Çalış, son HSK kararnamesiyle Başsavcı olarak Artvin’in Hopa ilçesine atandı.

Vakfıkebir ilçemizin yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan Rize Cumhuriyet Savcısı Adem Çalış, son HSK kararnamesiyle Başsavcı olarak Artvin’in Hopa ilçesine atandı. Adem Çalış’ın başsavcı olması Vakfıkebir’de büyük memnuniyetle karşılandı.

1979 yılında Vakfıkebir ilçemizde doğan, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu Savcı Adem Çalış, 12 yıl serbest avukatlık yaptıktan sonra 2015 yılında kazandığı sınav sonrası savcılık mesleğine geçiş yapmıştı. 3 yıl Osmaniye ilinde çalışan Savcı Adem Çalış, 2019 yılının Haziran ayında Rize’ye tayin olmuştu. Savcı Çalış son HSK kararnamesiyle Başsavcı olarak Artvin’in Hopa ilçesine atandı.

Uzun yıllar emniyet teşkilatında başarıyla görev yaptıktan sonra emekli olup Vakfıkebir’e dönen ve burada esnaflık yapan, önceki dönem Vakfıkebir Belediye Meclisi üyeliği görevinde de bulunan Aydın Çalış oğlu olan Başsavcı Adem Çalış’a hayırlı olsun dileklerimizi iletiyor, yeni görev yerinde başarılar diliyoruz.