10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Çarşıbaşı Kaymakamı Zerrin Çay Beşikçi ve Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz'ın ev sahipliğinde Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti tarafından bu yıl 3. düzenlenen gece, Çarşıbaşı Saklı Cennet tesislerinde gerçekleştirildi.


 
Geceye Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu ve Hüseyin Örs, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Çarşıbaşı Kaymakamı Zerrin Çay Beşikçi, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Tonya Kaymakamı Osman Sayılır, Şalpazarı Kaymakamı Murat Beşikçi, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karabıçak, Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Müdürü Ahmet Kurt, TBB Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Yoloğlu, Valilik Basın Müdürü Sami Ayan, Yazar İsmail Hacıfettahoğlu ve Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti üyeleri katıldı.


 
Gecede ilk konuşmayı BGC Başkanı Aydın Gelleci yaptı. Gelleci konuşmasında, “Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti olarak bu 3.sünü gerçekleştiriyoruz. İlkini Vakfıkebir’de, ikincisini Şalpazarı’nda, üçüncüsünü Çarşıbaşı’nda gerçekleştiriyoruz. Cemiyetimiz 2006 yılında Hikmet Aksoy önderliğinde kuruldu. Şuan 32 üyeye sahibiz. Cemiyetimiz Vakfıkebir, Beşikdüzü, Şalpazarı, Eynesil, Görele, Çanakçı, Tonya ve Çarşıbaşı ilçelerini kapsamaktadır. Yaptığımız haberlerde doğru, tarafsız, güvenilir habercilik anlayışı içinde hareket ettik. Güvenilir habercilikte bilgiye ulaşma talebimiz vardır. Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun oluruz” dedi.
 
Cemiyetin Onursal Başkanı Hikmet Aksoy ise, “2006 yılında bu cemiyeti kurarken yaşadığımız heyecanı şimdi tekrar yaşıyorum. Büyükliman havzasındaki ilçelere hizmet götürmek, basın alanında vatandaşı aydınlatmak, birlik ve beraberlik konusunda mesajlar vermek için çalışan bir sivil toplum örgütüyüz. Bu anlayışı yarınlara taşıdığı zaman görevini yapmış olacaktır” dedi.
 
Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz da konuşmasında, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bizim ev sahipliğimizle bu programı düzenlemiş bulunuyoruz. Gazetecilerin gücünü bu hafta bir kez daha anladım. Gazeteci arkadaşımız ittifak diye diye bizi ittifaka kurban etti. Ben katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Çarşıbaşı Kaymakamı Zerrin Çay Beşikçi de yaptığı kısa konuşmada, “Gazetecilik mesleği değerli bir meslek. Bizim verimliliğimizi artıran, bizi denetleyen, belki duymadığımız sesleri duymamızı sağlayan, görmediğimiz, ulaşamadığımız, farketmediğimiz detayları farketmemizi sağlayan çok kıymetli bir görevi yerine getiriyorsunuz” dedi.
 
 İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs konuşmasında, “2006 yılında kurulan bu cemiyet, Çarşıbaşı’ndan Görele’ye gazeteci arkadaşları buluşturan bir cemiyet. Bölgenin problemlerini dile getirmede yol gösterici olan, eksikleri gösteren, iyiliklerin de arkasında duran bir cemiyet. Bölge ilçelerine katkısı olan bir cemiyet” dedi.
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ise, “Gazetecilik, adalet terazisini çok hassas kullanmayı gerektiren çok hassas bir meslek dalı. Her meslekte olduğu gibi, ahlaki kurallar içerisinde doğru, tarafsız ve zamanında haberlerin kamuoyuna iletilebilmesi için gece gündüz çalışılan hakikaten çok meşakkatli bir meslektir” dedi. 
 
Son olarak söz olan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu da konuşmasında, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Yöneticiler acısından bizim basınımız çok çok önemli. Basın, toplumun işiten kulağı, gören gözüdür. Bu camiamız, bizim işimizi kolaylaştıran, toplumun en ücra köşesindeki vatandaşlarımıza ulaşmamıza vesile olan ve onların haykırışlarını, serzenişlerini, sevinçlerini, üzüntülerinden haberdar olmamızda basınımız çok güzel görevler ifa ediyor. Gece gündüz demeden en zor koşullarda görev yapan bir camia. Hepinizi kutluyorum. Bu vesileyle Büyükliman havzasında görev yapan tüm basın mensuplarının bu anlamlı gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.
Daha sonra plaket törenine geçildi. Gecenin anısına Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci tarafından Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’na plaket verildi. Daha sonra sırasıyla Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı O.Fevzi Gümrükçüoğlu’nun katılamaması dolayısıyla kendisine verilecek olan plaketi Belediye Basın Daire Başkanı Ahmet Yoloğlu’na AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz’a plaketini İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, gazetecilikten emekli olan Hasan Bahadır’a plaketini BGC Onursal Başkanı Hikmet Aksoy, yine gazetecilikten 35 yıl üzerine emekli olan Ahmet Saraç’a plaketini BGC Başkan Yardımcısı Tuncay Hacıfettahoğlu’nun vermesiyle program sona erdi.