Vakfıkebir İlçesi Büyükliman Mahallesi'nde, sabah namazı buluşması gerçekleştirildi.



Vakfıkebir İlçe Müftülüğü tarafından, ilçedeki camilerde program dâhilinde sürdürülen "Sabah Namazı Buluşmaları" kapsamında, ilçeye bağlı Büyükliman Mahallesi İmam Hatip Camii'nde "Sabah Namazı Buluşması" gerçekleştirildi.
Sabah namazı bulaşması, İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal’ın namazdan önce yaptığı tefsir sohbetinin ardından sabah namazının cemaatle kılınması, tesbih, tehlil, salavâtı şerîfelerin okunması, Kur’an-ı Kerim tilâveti ve duâ ile sona erdi.
Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupçu ile birlikte İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü İmam Hatip Rıdvan Açıkgöz ve beraberinde gençlik merkezindeki dini, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere devam eden öğrencilerle, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Adnan Demirtürk Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerin, bazı din görevlileri ve vatandaşların iştirak ettiği sabah namazı buluşması sonrası cemaate caminin çay ocağında kahvaltı ikramında bulunuldu.
İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal sabah namazı buluşmalarının; sabah namazının manevi atmosferini yaşamak, yaşatmak, feyiz ve bereketinden istifade etmek, cami cemaatiyle tanışıp kaynaşmak, sabah namazı cemaatini artırmak, cemaat ruhu oluşturmak, özellikle genç nesli sabah namazına alıştırmak, dini bilgileri halka doğru şekilde aktarmak, toplumdaki birlik, beraberlik ve kaynaşma şuurunu bilinçli bir şekilde geliştirmek ve samimi dostlukları pekiştirmek amacına yönelik olarak devam ettirildiğini belirtti. Müftü Köksal, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlattığı bir proje ile camilerimizde sabah namazı buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Bu uygulama ile genç-yaşlı bütün kardeşlerimizin camide buluşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıllardan itibaren bütün camilerimiz bu uygulamayla buluştu. Amacımız sabah namazını cemaatle camide kılarak sevabını kazanmak, feyiz ve bereketinden istifade etmek, kuşakları Allah’a ibadette caminin manevi atmosferinde bir araya getirmek, genç, yaşlı bütün insanları buluşturarak toplumsal birlikteliği (vahdeti) camide gerçekleştirmek, genç kuşaklar arasında unutulmaya yüz tutmuş sabah namazı uygulamasına dikkat çekmektir." dedi.