Vakfıkebir İlçesi'nde, Trabzon İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ile Vakfıkebir İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü işbirliğinde gençlere yönelik "Değerler Eğitimi" konulu "Büyük Gençlik Buluşması" konferansı düzenlendi.



Vakfıkebir Gençlik Merkezi Salonu'nda düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilâveti ile başladı. Açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, müftülük bünyesinde oluşturulan ilçe gençlik koordinatörlüğünün her yaştan gençlere yönelik faaliyet ve çalışmaları ile ilgili bilgiler paylaştı. Gençlerin programa gösterdikleri ilginin kendilerini oldukça memnun ettiğini belirten Müftü Köksal, salonu dolduran gençlere özellikle teşekkürlerini ifade etti. İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal ayrıca, programa konuşmacı olarak katılan Trabzon İl Müftülüğü Vaizi Sami Esentürk'e, salonu tahsis eden Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupçu'ya, özverili çalışmalarıyla gençleri bir araya getiren İlçe Gençlik Koordinatörü Rıdvan Açıkgöz'e ve gençlerle birebir ilgilenen din görevlilerine teşekkürlerini belirtti.
Daha sonra Trabzon İl Müftülüğü Vaizi Sami Esentürk, "Değerler Eğitimi" konulu konferansını verdi. Sunumunu gençlerin ilgisini çekecek yazı ve görsellerle destekleyen Vaiz Sami Esentürk, "Allah, Kainat ve İnsan" üçgeninde, Allah'ın varlığı ve birliği, yaratma ve var etme kudretinin kainat ve insan üzerindeki  hârikulâde tezahürlerini anlattı. Hakikati bulanların ancak arayanlar olduğunu ifade eden Vaiz Esentürk, "Bu durum ise Allah’a imandır. Öğrenmek amacıyla bakmazsanız, öğrenemezsiniz, doğruyu görmek istemezseniz, göremezsiniz. Allah’ın varlığını bizlere kanıtlayan ve anlatan, iki tanıtıcı vardır; birincisi evrenin kendisi, ikincisi ise Allah’ın peygamberiyle göndermiş olduğu din (İslam)'dır" dedi.
Evrende ölçülü bir düzgünlüğün ve nizâmın var olduğunun altını çizen Vaiz Sami Esentürk, insan ve evrenin her açıdan uyum halinde olduğunu, inançsız da olsa hiçbir bilim adamının, evrende var olan ölçülü düzgünlüğü inkar edemeyeceğini belirtti.
İnsanın vücut âzâlarını birbirine uyumlu yapan iradenin adının da 'Allah' olduğunu hatırlatan Vaiz Esentürk, "Güneş’in, yıldızların, bitkilerin ve hayvanların insan ile uyumlu olması gibi insanın vücut azalarının da birbiriyle uyumlu olması, bütün sistemin planlı ve programlı olduğunu göstermektedir. İşte biz, kainat ile insanı bu derece uyumlu var eden güce 'Allah' diyoruz." şeklinde konuştu.
Konferansı ilgi ve dikkatle takip eden öğrencilere, program sonunda kek ve çay ikramında bulunuldu.