Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Koop. Başkanı Hasan Topaloğlu ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, pazarcı esnafını ziyaret ettiler.



Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Koop. Başkanı Hasan Topaloğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Koop. Başkan Yardımcısı Abdulvahit Aksoy pazarcı esnafını ziyaret ettiler. Pazarcı Esnafı ile bir araya gelen STK temsilcileri, pazarcı esnafının tepkisi ile karşılaştılar.
STK temsilcileri gelenek haline getirdikleri her hafta pazartesi günü pazarcı esnafını ziyaretlerine aralıksız olarak devam ediyorlar. Bu hafta yine pazarcı esnafını ziyaret eden STK temsilcileri pazarcı esnafının tepkisi ile karşılaştılar. Pazarcı esnafları artık pazarın kanayan yarası olan bu sorunun giderilmesini istediler.



“BU SORUN ARTIK ÇÖZÜLMELİ, VAKFIKEBİR’E YAKIŞMIYOR”
Pazarcı Esnafları yaptıkları tepkide, “Her Pazartesi günü bölgenin en büyük Pazar yeri olarak kurulan "Vakfıkebir Pazarı"nda çilemiz bitmiyor. Bizler pazarcı esnafı olarak soğuk, sıcak demeden tüm mevsimsel koşullarda evine ekmek götürme derdinde olan insanlarız. Her kış mevsiminde yağışlı havalarla birlikte çamur deryasına dönen pazaryerine bir gelen bir de gelmeyen pişman. Yaz aylarında toz’dan kış aylarında çamur’dan kurtulamıyoruz.  Yıllardır aynı sıkıntı içerisinde ekmeğimizi kazanma mücadelesi veren pazarcı esnafıyız. Çamur yüzünden iş yapamaz hale geldik. Alt yapı eksikliğinden dolayı pazaryerinin içerisi çamurdan geçilmiyor. Hal böyle olunca ihtiyacını gidermek için alışverişe çıkan vatandaşlar pazaryerini değil de başkan alternatifleri tercih ediyorlar. Pazaryeri çamur içinde olduğu için vatandaş yürümekte bile güçlük çekiyor. Kapalı pazaryerimiz bir türlü yapılmadığı için pazarın alt yapısı işimizi olumsuz anlamda etkiliyor. Çamurun içine tezgâh açıyoruz. Bütün sattığımız ürünler toz ve çamur içinde kalıyor. Bu çamurda insanlar pazaryerini tercih etmiyor. Pazarcı esnafı olarak yetkililerden çözüm bekliyoruz. Bu sorun artık çözülmeli. Bu Pazar yeri Vakfıkebir ilçesine yakışmıyor. Vakfıkebir hariç diğer ilçelerdeki bütün Pazar yerleri parke taşı yapılmış veya beton dökülmüş. Böyle güzel bir Pazar yerini parke yapmak hiç de zor değil dediler.”
Çektiğimiz çileye değmiyor. Zaten ekonomik olarak zor günlerden geçiyoruz diyerek serzenişte bulunan Pazar esnafı, pazarcılar olarak ellerinden çözüm için hiç bir şey gelmediğini kaydetti ve yaşadıkları sorunun son bulmasını istediler.