Vakfıkebir Fırıncılar Derneği Başkanı Davut Kutoğlu, İzmir’li depremzedelere yapılan 5500 ekmeğin yapımında emek harcayan fırıncılara ve bu organizasyonu gerçekleştiren Belediye Başkanı Muhammet Balta’ya teşekkür etti ve bu yardımlar kırgınlıkları ortadan kaldırıyor dedi.

Vakfıkebir Fırıncılar Derneği Başkanı Davut Kutoğlu, İzmirli depremzedelere yapılan 5500 ekmeğin yapımında emek harcayan fırıncılara ve bu organizasyonu gerçekleştiren Belediye Başkanı Muhammet Balta’ya teşekkür etti ve bu yardımlar kırgınlıkları ortadan kaldırıyor dedi.

“BU ORGANİZASYON BELEDİYE BAŞKANIMIZIN BAŞARISIDIR”

Fırıncılar Derneği Başkanı Davut Kutoğlu; İzmir ilimizde yaşanan deprem sonrası depremzedelere dağıtılmak üzere Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’nun organizasyonu ile 5500 adet Vakfıkebir Ekmeğini deprem bölgesine gönderdik. Fırıncılar Derneği Başkanı olarak ilçemizdeki fırıncı arkadaşlarımızla birlikte bu konuyu paylaştık. Bütün fırıncı arkadaşlarımız üzerlerine düşen görevi gece gündüz demeden ben de dahil olmak üzere yerine getirmek için çalıştık. Bu yaptığımız işte en çok katkı Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta’nındır. Bizler fırıncılar olarak üretime katkıda bulunduk. Bütün fırıncı arkadaşlarımız özverili bir şekilde çalışarak ellerindeki imkanlar ölçüsünde üzerlerine düşen görevi en güzel şekilde yerine getirmişlerdir. Gerekli katkıyı da yapmışlardır.

“FIRINCI ARKADAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Başkan Kutoğlu, “Haliyle İzmir de yaşanan bu olay bir afettir. Herkesin başına gelebilir. Her fırıncı arkadaşımızın belli bir oranda kapasitesi var. En azından işçi düzeni var. Fırınlarımızın kendine özgü bir çalışma düzeni var. Sayın Belediye Başkanımız Muhammet Balta Bey beni pazartesi günü aradı. Sayın Başkan 5 bin ekmek yapmamız gerekiyor, yapılacak ekmekleri de Çarşamba sabahına kadar yetiştirebilirmiyiz dedi. Doğruyu söylemek gerekirse ben yetiştirebileceğimizi sanmıyorum dedim. Ama buna rağmen yinede fırıncı arkadaşlarımızı arayarak planlamamızı ona göre yaptık. Bende dahil olmak üzere çalışmaya başladım. Salı sabah saat 10.00 da başladığımız işimizi Çarşamba sabaha karşı tamamladık. Diğer fırıncı arkadaşlarımızda aynı şekilde özverili olarak çalışıp Belediye ekiplerimize ekmekleri 5500 adet olarak teslim ettik. Samimiyetle söylemek gerekirse, ben 5 bin ekmeğin yetişeceğini hiç düşünmedim. Çünkü bir fırın ancak 2 veya 3 ağız ekmek yapar. Ayrıca en büyük ekmeğimizi yapmamız istendi. Yani 18 TL. olan 3 kg’lık ekmek. Ortalama bir fırın küçük ekmekle birlikte 80 ile 90 ekmek atar. Bunlar büyük ekmek olunca adet 60’a düşer. Bundan dolayı bir fırıncının en az 4 ağız ekmek yapması gerekiyordu. Bunu da başarmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Özverili bir çalışma örneği gösteren fırıncı arkadaşlarımızı kutluyorum. Ben bile yardımdır diye 10 yıldır çalışmadığım halde iş elbisemi giyerek işe başladım. 5 ağız ekmek yaptım. Yardım işi olunca işi yetiştirmenin mutluluğu çok daha güzel oluyor. Belediye Başkanımız Muhammet Bey bile fırınlardan alınan ekmekleri kolilere yerleştirmede ekiplerle birlikte gece saatlerine kadar çalıştı. Belediye ekiplerimiz ekmekleri tırlara yetiştirerek teslim ettiler. Belediye Başkanımıza yetişmez dediğim halde ilçe genelindeki fırıncı arkadaşlarımız bu işi başarmıştır. Helal olsun. Hepsine teşekkür ediyorum.”

“BU YARDIMLAR KIRGINLIKLARI ORTADAN KALDIRIYOR”

Başkan Kutoğlu, “Ne kadar birbirine kızarsak kızalım, ne kadar birbirimizi sevmezsek sevmeyelim ama böyle yardım işleri olduğu zaman inanılmaz bir yardımlaşma örneği gösteriyoruz. Buda beni son derece çok duygulandırıyor. Herkesin sonuç da bu yardımlara bir katkısı oluyor. İşte Vakfıkebir’i Vakfıkebir yapanda bu yardımlaşma, paylaşma, birlik ve beraberliktir. Küçük işler yüzünden bir birinden kırılsakta ortak paydamız her zaman Vakfıkebir olmuştur. Birbirimize kırgınlıklarımız olsa da yardım işi ortaya geldiği zaman bu kırgınlıklar bir yana bırakılabiliyor. Hep birlikte hareket ediliyoruz. O halde birbirimizi kırmanın bir gereği yok diye düşünüyorum. Bu güzel yardım organizasyonunu Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta yaptı. Kendisine teşekkür ediyorum. İzmir’li depremzedelere bir katkımız olmuşsa ne mutlu bizlere. Deprem olayı çok acı bir gerçektir. Depremin veya doğal felaketlerin ne siyaseti olur ne dini ne dili nede ırkı. Allah bizlere böyle acılar bir daha yaşatmasın dedi.”