Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta öğrencilerden Yaren Aygün’e başkanlık koltuğunu devretti. Başkan Yaren Aygün öncelikle okullarına yaptığı katkılardan dolayı Başkanımıza teşekkür etti. Ardından da okul bahçelerindeki asfaltın yenilenmesi ile ilgili talimat verdi.

“BU MAKAMLAR MİLLETİMİZİN EMANETİDİR”

Devir teslim töreninde konuşan Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, “Bir işi yapabilmek için her şeyden önce o işi çok sevmeli, heyecan duymalıyız. Bizler severek ve büyük bir heyecanla doğup büyüdüğümüz bu topraklara hizmet için bu onurlu göreve talip olduk. Yüce Allah’ın nasibi milletimizin teveccühü ile iki dönemde de Belediye Başkanı seçildik. İlk günkü heyecanla yolumuza devam ediyoruz. Bizlere bu görevleri layık görenlere teşekkür ediyoruz. Bu makamlar milletimizin emanetidir. Onların adına bu makamlardayız. İleride bu görevlerde sizler olacaksınız. Çok çalışın ve ailelilerinizin, öğretmenlerinizin tavsiye ve nasihatlerine mutlaka uyun. Bizler de sizlerin en iyi koşullarda eğitimlerinizi alabilmeniz, vatanımız ve milletimiz için hayırlı birer birey olarak yetişebilmeniz için üzerimize düşün görevleri yapmaya devam edeceğiz. Sevgili öğrenciler çok çalışıp başarılı birer bireyler olmanız için, bol bol kitap okuyarak gelişen teknolojiden faydalanmalısınız dedi.

“BİZİM SİZLERE GÜVENİMİZ TAM”

"VAKFIKEBİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERDAL SAYIN İLE CANLI YAYINIMIZ" "VAKFIKEBİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERDAL SAYIN İLE CANLI YAYINIMIZ"

Başkan Balta sözlerine şöyle devam etti; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ilk parlamenter sistemin kurulduğu ve Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın meşalesinin yakıldığı çok önemli bir gün. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bu çok özel, çok anlamlı günü bütün dünya çocuklarına armağan etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum. Bugün bizim olduğumuz bu makamlarda ileride sizler olacaksınız. Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında, Türkiye Cumhuriyeti’ni daha ileri taşıyacak bayrağı devralacaksınız. Bizim sizlere güvenimiz tam” dedi. Balta, “Bundan tam 102 yıl önce, Ata’mızın önderliğinde meclisimizi açarak egemenliğimizi tüm dünyaya haykırdık. Bağımsızlığımızın en güzel ifadesi olarak saydığımız 23 Nisan, bize özgürlüğümüzün, demokrasimizin kıymetini ve elbette cumhuriyetin vazgeçilmezliğini hatırlatıyor. 23 Nisan’ı, Ata’mızın armağan ettiği bir bayram olarak kutlayan çocuklarımızın da tüm bu değerlerimizin güvencesi olduğunu biliyoruz. Biz işte bu inançla çocuklarımız için daha güzel, daha yaşanılır, dostluk, umut ve barış dolu bir yarın kurmaya çalışıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız dünyanın ilk ve tek çocuk bayramıdır ve tüm dünya çocuklarınındır. Dünyanın neresinde olursa olsun tüm çocukların yüzü gülsün istiyoruz; çünkü bir çocuk gülerse, dünya güler. Bir çocuk gülerse, dünya kurtulur. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız Kutlu Olsun dedi.”

Öğrenciler ile bir süre sohbet eden Başkan Balta, belediye çalışmaları ve belediye görevleri hakkında bilgiler verdikten sonra öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.