Vakfıkebir İlçemizde 2019 yılının 19 Mayıs’ında ortaya çıkan ve tamamı gençlerden oluşan önemli bir grup, unuttuğumuz bayram heyecanını bizlere yeniden yaşattılar.

Çocukluğumuzun en büyük ideali okulda  bando takımına girmekti. Okul  yıllarında Bando Takımı majörlüğü/davulcusu  ile tanınan arkadaşlarımız  vardır. Bando, yılarca törenlerin olmazsa olmazı idi. Bize Bayram coşkusunu yaşattı, bayram alanına seyirci taşıdı. Her okulun bando takımı vardı. Bando takımları geçişi törenlerin bir başka gösteri grubu olurdu. Milli Eğitim Bakanlığı bayramlarda velilerin masrafa sokulmaması , gereksiz harcama yapılmaması önerisini okullarda bando takımı kurulmasın gibi algılanınca sınırlı sayıda  bando takımı kaldı. Törenlerden de elini ayağını çekti bandolar.


Vakfıkebir İlçemizde çok uzun bir zaman aralığından sonra 2019 yılının Nisan ayında ortaya çıkan ve çalışmalarına başlayan sivil bando ekibi, 2019 yılının 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında ilçe genelinde gösteri yaparak gönüllere taht kurdular.
İşte bu organizasyonun başında olan ilçenin genç işadamlarından birisi İnşaat Mühendisi Anıl Sağlam’dan başkası değildi. İlçede her zaman farkındalık oluşturarak önemli projelere imza atan genç  girişimci ve işadamı Anı Sağlam ve ekip arkadaşlarını cani gönülden kutluyoruz. Bando takımında görev alan arkadaşların tamamı ilçe genelinde çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan bireylerden oluşuyor. Bütün takım mesai sonrası evlerine veya ailelerine, çocuklarına gitmeyerek fedakarlık yaparak mesai sonrası iki saat çalışma yaparak bayramlara hazırlanıyorlar. Bu kadar fedakarlık yaparak bu güzel gururu bu coşkuyu bizlere yaşattıkları için kendilerini ilçe halkı adına kutluyoruz.
Bu yılki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu sivil bando takımı eşliğinde kutlamak onur vericiydi. Unuttuğumuz bayram sevinçlerini o güzel coşkuyu o Cumhuriyet heyecanını bando takımının gösterileri ile kutlamak 7 den 70’e herkese ayrı bir heyecan ve gururverdi. Cumhuriyet coşkusunu iliklerimize kadar bizlere yaşatan Anıl Sağlam ve ekip arkadaşlarına teşekkür ederiz. Güzel işlere imza atan bu bando takımını ilçe halkı bağrına bastı. İlçe Kaymakamımız Sayın Mesut Yakuta, Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Balta ve tüm kurum amirleri, ilçe esnafları, STK temsilcileri Anıl Sağlam’ın nezdindetüm takımı kutladılar. Bizlerde ilklere imza adan Anıl Sağlam ve ekip arkadaşlarını kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz.