Otizme dikkat çekmek, toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında Vakfıkebir Devlet Hastanesi tarafından Özel Eğitim öğrencileri için bir program düzenlendi.



Dünya otizm farkındalık günü nedeniyle Vakfıkebir Devlet Hastanesinin düzenlediği etkinliğe Vakfıkebir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Çocukları katılarak, kendileri için yapılan etkinlik programında farkındalık oluşturdular. Vakfıkebir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzam Dr. Aydın Kant, Dünya otizm günü dolayısıyla misafir ettikleri öğrencilerle birlikte olmaktan son derece mutlu olduklarını ifade ederek şunları söyledi.



“BU ÇOCUKLAR BİZİM ÇOCUKLARIMIZ BUNLAR BİZİM BİRER PARÇAMIZDIR”           
Başhekim Uzm. Dr. Aydın Kant; Son yıllarda engelli bireylerin topluma kazandırılması, eğitilmesi, aileleriyle bütünleşerek hayata ortak edilmesi konusunda önemli çalışmalar ve projeler hayata geçirildiğine işaret ederek,”Bu çocuklar bizim çocuklarımız bunlar bizim birer parçamızdır. Hükümetimiz son yıllarda engelli bireylerin topluma kazandırılması, eğitilmesi, aileleriyle bütünleşerek hayata ortak edilmesi konusunda önemli çalışmalar ve projeler uyguladı. Bugün bu çalışmaların meyvelerini görüyoruz. Toplumumuzda 10- 15 yıl önce engellilerin saklandığı, evden bile dışarıya çıkılması istenilmediği bir dönemden bugüne geldik. Onlarında insan olduğu, onlarında bizler kadar yaşamaya hakkı olduğu konusunda çok büyük adımlar atıldı. Bizim toplumumuzda yüzde 10 olarak söylenen engelli çocuklarımızın, bizimle birlikte yaşaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu gün burada onları ağırlamaktan son derece mutluyuz” dedi.
Dünya otizm farkındalık günü nedeniyle Vakfıkebir Devlet Hastanesinin düzenlediği etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, Vakfıkebir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cemile Kahyaoğlu, Müdürü Yardımcısı Neslihan Çakır, Özel Eğitim Öğretmeni Sevcihan Zaman ve Ayşe Birinci, Özel Eğitim Öğrencileri yapılan etkinliğe katıldılar. Ayrıca etkinliğe, Vakfıkebir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Aydın Kant, Hastane Müdürü Yahya Sağıroğlu, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nilgün İskender, Müdür Yardımcısı Hasan Sağlam, Çocuk Doktoru Ahmet Kaya, Sekreter Veri Elemanı Gamze Çardaro’nun katılımları ile çocuklara günün anısına pasta kesilerek ikram edildi.