Yaz aylarının gelmesi ile birlikte Büyükliman Bölgesindeki yaylacıların yayla göçleri başladı. Fakat yayla yollarının hali içler acısı. Yaylada yaşayan vatandaşlar sosyal sayfalarından yol sorunu ile ilgili tepkilerini dile getirdiler.

Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçelerine bağlı 10 tane yaylanın yolları içler açısı. Karadağ, Hırsafa, Taşlıyatak, Taşboğazı, Nepzolos, Bozönü, Kaldırım, Abeke, Kayaüstü ve Şahinli yaylalarına giden yolların bozuk olması, vatandaşların tepkisine yol açtı. Yayla yollarının delik deşik olması ve yağmur sularının dolmasıyla yollarda ulaşım daha da zorlaşırken, vatandaşlar bu duruma isyan etti. Vatandaşlar, yaylalarda gölet yapıyorlar bu göletlere gidecek yolumuz yok. Turizme hizmet böyle mi oluyor?   Göletlere helikopterle mi çıkacağız diyerek isyan ettiler.

“KARADAĞ YAYLA YOLU PATATES TARLASINA DÖNÜŞTÜ”ONLARCA KAZA YAŞANDI.

Büyükliman Bölgesinin kullandığı ve 10 yaylanın 26 km. lik grup yolu olan Vakfıkebir-Çarşıbaşı ilçelerini birbirine bağlayan Karadağ Yolu’nun patates tarlasına dönüştüğünü dile getiren yaylacılar, Karadeniz Bölgesi’nin en önemli grup yollarından birisi olan Vakfıkebir Karadağ Yaylasının Deregözü Mahallesinin sınırlarının bitimine kadar yolun beton asfalt olduğunu dile getirerek, Deregözü Mahallesinin bitiminden sonra geriye kalan Karadağ Yaylası’na kadar olan bölümü çok bozuk. Kış şartlarında staplize olan yol bozuldu. Yağmur suları yolları kullanılmaz hale getirdi. Yayla zamanı geldi. Herkes yaylasına çıkacak ama yollarımız perişan. Yetkililerden ilgi bekliyoruz. Bu yol güzergahı beton veya asfaltlanmadıktan sonra her yıl aynı sıkıntıları yaşayacağız.

Karadeniz Bölgesinde Yayla Turizminin önemli olduğunu vurgulayan vatandaşlar, Trabzon’un bütün yaylalarının beton asfalt yol olarak döküldüğünü dile getirerek, Karadağ başta olmak üzere diğer 10 yaylada yaşayan vatandaşlar üvey evlat mı? diye sordular. Bizim yayla yollarımız neden asfalt, beton dökülmüyor. Bölgemizde Turizmi canlandırmak için yaylalara gölet yapılıyor, fakat bu kadar turisti yaylalara çıkaracağımız yolumuz yok.


“BU YOLDA ONLARCA KAZA YAŞANDI”
Karadağ ayla yolu tehlikeli virajları, darlığı, eğimi nedeniyle her yıl yaylacılara ecel terleri döktürüyor.Ölümlü kazaların meydana geldiği bu yolda geçen hafta  bir yaylacı  30 m uçuruma yuvarlandı.İkisi ağır yedi kişi yaralandı.Daha önce bu yolda ölümlü kazalar yaşandı.Bu yol için yapılan sadece greyderle tarama ve mucur dökmeden ileri gitmiyor.Ve her yıl “Karadağ’ın Yollaraı Yapıldı” deniyor.Yapılan sadece kışın tahribatını biraz düzeltmek.Yaylacılar “Yeter artık!Kimi kandırıyorsunuz?” diyorlar.
 

BİZLERE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ NEDEN YAPIYORSUNUZ?

Trabzon İlimizi Mecliste temsil eden 6 siyasi Milletvekilimize, Sayın Valimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza sizlerin aracılığı ile sesleniyoruz, bizlere üvey evlat muamelesi mi yapıyorsunuz?Bizler de bu ülkenin ve ilin vatandaşları değil miyiz? Bizimde yaylalarımızın beton, asfalt yol olması hakkımız değil mi?  şeklinde konuştular.