Kardeş Okul Projesinin ilki Vakfıkebir "de



"Toplumun Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi"  kapsamında Bitlis İli Hizan İlçesi Kadir Has Anadolu Lisesi ile Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi  "Kardeş Okul "  ilan edildi.
1 Kasım Perşembe günü 39 öğrenci 2 idareci 2 öğretmen ile Vakfıkebir ilçemize gelen Kadir Has Anadolu Lisesi Vakfıkebir Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli"nde ağırlandı. 4 Kasım Pazar günü ilçeden ayrılan Kadir Has Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri çiçeklerle karşılandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy okul Müdürü Muhittin Korkmaz'a bir buket çiçek verdi.


"GÖNÜL ELÇİLERİNİ AĞIRLADIK"
Birinci gün: Kardeş Okul Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi ziyaret edildi. Ev sahibi okul misafirleri Horon ve alkışla karşıladı. Misafir öğrenciler de horona alındı. Burada öğrencilere Vakfıkebir Belediyesi tarafından hazırlanan tanıtım amaçlı hediyeler verildi. Öğrenciler arkadaşları ile sohbet ettiler. Trabzon"da KTÜ Kampüsü, Kent Müzesi, Atatürk Köşkü, Kanuni Evi ziyaret edildi. Beşikdüzü Teleferik ile Beşikdağ'a çıkıldı. Uzungöl "e gidildi. "Sen Anlat Karadeniz " filminin çekildiği Sinanlı Mahallesindeki konak ziyaret edildi. Mevlana Ekmek Fırınında TSE damgası alan Vakfıkebir Ekmeği tanıtıldı, öğrenci ve öğretmenlere ekmek hediye edildi. Misafirler, üçüncü gün Beşikdüzü Belediyesine ait sahildeki Gemide Beşikdüzü Belediye Başkanı tarafından verilen ikramdan sonra Bitlis"e uğurlandılar.
 Projeyi yakından takip eden Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta :"Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız arasında birlik ve beraberliğin sağlanması, kardeşlik bağlarının kuvvetlenmesi, sevgi, barış ve dayanışmanın sağlanmasında bu projenin önemi çok büyüktür. Bitlis'ten gelen kardeş okulumuzun öğrencileri Trabzon'un tarihi ve kültürel değerlerini tanıdı. Kendi kültürlerini tanıttılar. Yeni arkadaşlar edindiler. Ufukları genişledi. Belki de gezi planında olan KTÜ 'yü yazıp Trabzon'da okuyacaklar. İlçemiz  "Gönül Köprüsü Projesi"nden deneyim kazanmıştı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü ve Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi Müdürünü kutluyorum." dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy :"Bizim için gurur verici bir görevdi. Ekibimiz daha önce olduğu gibi bu görevden de başarıyla çıkmıştır. Destek veren bütün kuruluşları kutluyorum." dedi.
Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi Müdürü Kadri Alay :" Kardeş Okul" olarak tercih edilmek güzeldi. Öğrencilerim, öğretmenlerim, Okul Aile Birliği Başkanımla beraber görevi başarıyla tamamladık. Bitlis'te bir kardeşlerimiz ve misafir olacağımız evlerimiz var. Ülkemizde Kardeşliğimiz bozmak çok zordur. Doğusu, Batısı ile et ve tırnak gibiyiz. Bunu gördük, bunu yaşadık." dedi.