Vakfıkebir Gençlik Merkezinde eğitim gören ve farklı engeli olan özel öğrenciler,  hayatları boyunca askerlik yapamayacak durumda oldukları için farkındalık yaratmak adına bir günlük asker oldular.



Vakfıkebir Gençlik Merkezinde eğitimlerine devam eden özel öğrenciler öğretmenlerinin katkıları ile İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından verilen askeri kıyafetleri giyerek farkındalık yaratmak adına bir günlük asker oldular. Vakfıkebir Gençlik Merkezinde düzenlenen sembolik törene Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupcu, öğrencilerin velileri ve öğretmenleri katıldı.
“ASKERLİK GELENEĞİMİZDE ÇOK ÖNEMLİ YER TUTAR”
Herkesin birer engelli adayı olduğunu ifade eden Kaymakam Mesut Yakuta; ''İnsan severse her şeyi başarabilir. Bu arkadaşlarımız 1 günde olsa asker olmak istediler. O güzel duyguyu yaşamak istediler. Bu yavrularımız özel insanlar, aileleri de özel aile olarak görüyorum. Erkek çocuklarımızı asker yakmak istedik. Asker mutluluktur, sevgidir. Askerlik geleneğimizde çok önemli yer tutar. Çocuklarımızı asker kıyafeti giydirerek vatan millet sevgisini anlatmak ve farkındalık oluşturmak onları adına asker yaptık. Bu özel çocuklarımıza ve ailelerine bu duyguyu yaşatmak istedik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'' şeklinde konuştu.
Özel çocukların öğretmenleri ve aileleri; Çocukların biz de varız, bizde asker olmak istiyoruz dedikleri için bu etkinliği gerçekleştirdiklerini, bunun için kendilerine her türlü desteği sağlayan değerli büyüklerimize teşekkür ediyoruz dediler.''Her erkek çocuğunun hayali asker olmaktır. Bu özel çocuklarımız ve aileleri ne mezuniyet yaşayacaklar, ne de asker olabilecekler. Biz bu güzel duyguyu yaşatmak için bu etkinliği gerçekleştirdik.'' dediler.