Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Muhammet Balta mesajında şunları söyledi; Kadınlarımız, bizleri dünyaya getiren, büyüten, eğiten ve şefkatli yürekleriyle hep yanımızda olan annemiz, hayat arkadaşımız, kızımız, kardeşimizdir.

Kurtuluş Savaşımızda cephe gerisinin kahramanı olan kadınlarımız, milletimizi geleceğe taşıyan evlatlarımızı yetiştirdikleri gibi, siyaset, ekonomi, iş hayatı gibi pek çok alanda önemli görevler üstlenmektedirler.

Bizler, kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyoruz.

Evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınlarımız ailenin temelidir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)  ‘Cennet anaların ayağının altındadır.’ buyurmuştur. Bütün kadınları Rabbimizin bir emaneti olarak görmeli, ona göre davranmalıyız.

Her biri kıymetli ve değerli olan kadınlarımıza yönelik şiddetin her türlüsünü kınıyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, şiddetin kurbanı olarak hayatlarını kaybeden kadınlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum. Canlarından çok sevdikleri çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini vatan uğruna toprağa veren şehit yakınlarımıza sabırlar temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle hayatımıza değer katan tüm fedakar kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyor saygılar sunuyorum.