İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği içerisinde düzenlenen “ Beyaz Bayrak Projesi” ve “Beslenme Dostu Okullar Projesi” bilgilendirme toplantıları Vakfıkebir de yapıldı.



Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan İşbirliği Protokolü ile Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul projelerinin Vakfıkebir"deki okullar açısından değerlendirmesi yapıldı.
"BEYAZ BAYRAKSIZ OKUL KALMAYACAK"
Kaymakamlık Brifing salonunda yapılan toplantıya Kaymakam Mesut Yakuta, Milli Eğitim Müdürü Samim AKSOY Vakfıkebir"deki bütün okulların müdürleri, Sağlık Bakanlığı adına Sağlık Grup Başkanı Dr. Derya Yakuta katıldı.
 Toplantıda "Beyaz Bayrak" ve "Beslenme Dostu Okul " ile ilgili sunum yapıldı. Sağlık Grup Başkanı Dr. Derya Yakuta " Vakfıkebir"de Beyaz Bayrak alan okulların az olduğunu bunun artırılması gerektiğini söyledi.
Okul Müdürleri, Beyaz Bayrak almanın okullar için çok zor olmadığını ancak bazı okulların Okul Bahçesi, Su Deposu, eski okul olma özelliğinden kaynaklanan bazı sorunlar nedeniyle müracaat etmeye cesaret edemediklerini söylediler.
Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy "Beyaz Bayrak" Ülke genelinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimini sürdürmek amacıyla Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığımız arasında 2006 yılından itibaren uygulanmaktadır. Bu kapsamda ilçemizde 21 okulun 7 "sinin  “Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü vardır. Bu eğitim kurumlarımızın temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşturulması sağlanmış, okullar arasında temizlik, hijyen, okul kantini vb. konularda olumlu yönde bir rekabet ortamı oluşturulmuştur.
Hedefimiz bu protokol kapsamında yapılacak çalışmalar ve denetimlerle ilçe genelindeki okulların tamamının beyaz bayrak almak suretiyle çocuklarımızın daha sağlıklı ve daha hijyenik şartlarda eğitim almasını amaçlamaktayız. Bu konuda bütün okullarımızın Beyaz Bayrak almak için müracaat etmelerini sağlayacağız. En azından -varsa- eksiklerimizi görerek bunları tamamlamaya çalışacağız. İlçemizdeki bütün Okulların Beyaz Bayrak alacak temizliğe ulaştıklarını da gözlemliyoruz." dedi.
Toplantı sonunda bütün okulların Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul projesine müracaat etmesi kararlaştırıldı.