AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106'ıncı yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun mesajında şu ifadelere yer verdi; “Çanakkale Zaferi; tarihte eşine nadir rastlanır bir direnişin ve azmin sergilendiği gerçek bir destandır. Çanakkale; adı tarihten silinmek istenen bir milletin kısıtlı imkanlara rağmen, sarsılmaz bir imanla vatanına canı pahasına nasıl sahip çıktığını gösteren dili, rengi, etnik kökeni farklı, ancak kader birliği yapmış vatan evlatlarının şehit düştüğü yerdir.

Aziz Milletimiz, Çanakkale Zaferi'nden aldığı ilhamla 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine sağlam adımlarla ilerleyen ülkemizi durdurmak isteyenlere, Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan aziz vatan toprakları üzerinde hain emelleri olan FETÖ, PKK, DEAŞ, YPG ve diğer taşeron örgütler ile bu örgütlerin perde arkasındaki güçlere her zaman gerekli cevabı vermiş, en son 15 Temmuz hain darbe girişiminde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inip tankların karşısına dikilerek esarete ve dayatmalara rıza göstermeyeceğini bir kez daha ispatlamıştır.

Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin kanıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal topraklara aynı şuurla sahip çıkarak korumak, bizden sonraki nesillere daha güvenli bir gelecek bırakarak şanlı tarihimizden aldığımız güç ile büyük ve güçlü Türkiye için yolumuza devam etmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıldönümünde canlarını vererek bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.