AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu Vakfıkebir Sivil Toplum Kuruluşlarını, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, Belediye Başkanı Muhammet Balta, il ve ilçe teşkilat mensuplarıyla birlikte ziyaret etti.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu ve beraberindekiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu ve Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç’ın sorun ve taleplerini dinledi. İl Başkanı Mumcu, “AK Parti olarak esnafımızı ve STK’ları dinliyoruz ve üzerimize düşeni yapacağız. Devletimiz bu zor günlerde esnaf ve sanatkarımızın yanında olmaya devam ediyor” dedi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, pandemi nedeniyle esnafın desteğe ihtiyacı olduğunu söyleyerek, esnafa yapılması gereken desteklerle ilgili olarak hazırlamış olduğu istek ve taleplerle alakalı bir dosyayı İl Başkanı Mumcu’ya verdi.

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu ise Kooperatif olarak esnaflarımıza kredi vermede bir sıkıntımız yok. Fakat geri dönüşümünde çok büyük sıkıntı yaşanıyor. Maalesef Esnafımız ekonomik anlamda zor şartlar altında ödemelerde zorluk çekiyor. Önümüzdeki süreçte kredilerin geri ödenmesi noktasında bir sosyal patlama yaşanabilir. Bunun için önlem alınmalı.” dedi.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu ise şoför esnafının sıkıntılarının olduğunu ancak bu sorunları anlatmalarına rağmen çözüm üretilmediğini söyledi. En Büyük sorunun ise Büyükşehir Belediye Otobüsleri ile yaşadıklarını dile getirdi. Çobanoğlu, Büyükşehir Belediye Otobüslerinin zarar etmesine rağmen belli bir gurup vatandaşı bedava taşıyarak ilçelerdeki esnafları da bitirme noktasına getirdiler. Haliyle Trabzon’a giden vatandaş bütün alışverişini oradan yapıyor, ilçelerdeki esnaf da siftah yapmadan tezgahını kapatıyor. Ayrıca Pazarkapı’daki minibüsçülerin kullandığı durağın birçok sorununun olduğunu belirten Çobanoğlu, UKOME toplantılarında kendilerinden habersiz kararlar alındığını da sözlerine ekledi.

Başkan Mumcu, Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç'ı ziyaret ederek ilçemizdeki tarım, hayvancılık ve Zirai faaliyetler hakkında bilgi aldık.