BAŞKAN KESKİN; “HALKIN İRADESİNE DARBE YAPILDI”
CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, 23 Haziranda yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçları ile ilgili olarak değerlendirmede bulundu.
CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin ikinci kez tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şunları söyledi.



“HALKIMIZ DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI”
Başkan Keskin; “23 Haziran seçimleri göstermiştir ki; Bu seçim sadece İstanbul seçimi olmamıştır. İktidarın icraatlarının ve ortağının sorgulandığı bir seçim olmuştur. Halkımız tek adam rejiminden memnun olmadığını, Dışlayıcı, ötekileştirici, bölücü dili, öfke ve nefret söylemlerini istemediğini, kibirliliği, küçük görme anlayışını, yalan ve iftira yöntemlerini benimsemediğini, Hak, hukuk, adalet istediğini, ekonomik zorluklar içinde olmasına karşın israfın, haksız kazancın ve kayırmacılığın yaygın hale gelmesine isyan ettiğini ifade etmiştir. YSK’nın seçimin tekrarlanması kararının iktidar ve bizzat Saray zorlaması ile alındığını, halkın iradesine darbe yapıldığını, İmamoğlunun hakkı olan mazbatasının elinden alındığına, mağdur edildiğine inanarak hak yerini bulsun istedi. Demokrasiye sahip çıktı. Tepkisini, oy farkını, itiraz ve tartışmaya yer bırakmayacak şekilde, aradaki farkı yüzde 9'a çıkararak gösterdi. İmamoğlu'nu "mağdur" olarak görüp, tartışmasız bir sonuçla belediye başkanlığına taşıdı. 23 Haziran seçimi öncesi içişleri bakanının, Cumhurbaşkanının, Numan Kurtulmuş’un, Bahçeli’nin tutum ve davranışları, söylemleri, halkımız tarafından benimsenmemiştir. Son hamle olarak bebek katili Öcalan’ın paçavra niteliğindeki mektubunun Cumhurbaşkanı ve Bahçeli tarafından dikkate alınarak üzerinde yorum yapılması HDP seçmenini etkilemeye yönelik bir hamle olarak algılandı. Cumhur İttifakındaki “Beka”dan Öcalan mektubundan medet ummaya evrilen, bu siyasi yanlışlıkların, eylem ve söylem tutarsızlıklarının gelecekte MHP ve AKP içerisinde yansımaları mutlaka olacaktır. AKP'nin ağır bir yenilgi alması, partide bir iç tartışma ve özeleştiri sürecini başlatacaktır. Parti içinden bir muhalif hareketin doğması yeni parti kurma girişimlerini hızlandıracaktır.”
“AYRIŞTIRAN KAYBETTİ, BİRLEŞTİREN, KUCAKLAYAN KAZANDI”
Başkan Keskin; Millet ittifakının adayı Ekrem İmamoğlu ise İstanbul’u nasıl yöneteceğine ilişkin projeleri, birlikte yönetme anlayışı, partizanlığı değil liyakatı öne çıkarması, israfı, kent yoksulluğunu önlemeye yönelik söylemleri, gençliği, çalışkanlığı seçmende karşılık buldu.
Kibir kaybetti, samimiyet, mütevazilik kazandı.
Öfke kaybetti, sevgi kazandı.
Ayrıştıran kaybetti, birleştiren, kucaklayan kazandı.
Gençler kazandı, umut kazandı.
Kadınlar kazandı, vicdan kazandı.
Kötülük kaybetti, iyilik kazandı.
Demokrasi kazandı.
İstanbul kazandı, Türkiye kazandı...
Şimdi Türkiye’de yeni bir dönem başladığını söyledi.