Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, Meşhur Vakfıkebir Ekmeği ile ilgili tartışmanın gereksiz olduğunu ve Vakfıkebir'in yeniden kendisini ispatlaması gerekmediğini düşünüyoruz dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin yaptığı açıklamada, “Çavuşlu-Vakfıkebir Ekmeği üzerinden tartışmayı aslında denk olmayan, bundan sonra da asla denk olamayacak olan tarafları aynı potada değerlendirme yanlışlığı olarak görüyoruz. Tartışmanın gereksiz olduğunu ve Vakfıkebir'in yeniden kendisini ispatlaması gerekmediğini düşünüyoruz dedi.”

“DÜNYADA HERKES VAKFIKEBİR EKMEĞİNİ BİLİR VE TANIR”

Başkan Keskin, “Çünkü konu ekmekse Çavuşlu ile aynı sıklette değiliz, rakibimiz olamaz! Marka olmak için Patent Kurulu'ndan politik yollarla belge almak yetmez! Alsa ne olacak, almasa ne olacak? Devletin kurumlarının nasıl yozlaştığının bir örneğidir bu durum. Marka olmak için kurumsallaşmanız, tanınmanız, kabul görmeniz, yaygınlaşmanız, aranan olmanız gerekir. Türkiye'de ve dünyada kimse "Çavuşlu Ekmeği" tanımaz bilmez, "Vakfıkebir Ekmeği" ni bilir, tanır. Vakfıkebir Ekmeği ülkenin her bölgesini fırın zincirleriyle örmüş durumda. Bence yurt dışında da, gurbetçilerimizin ağırlıkta oldukları ülkelerde de fırınlarımız açılmalıdır. Kısacası Çavuşlu bu konuda iki tane fırınıyla bize rakip olamaz. Bu tartışmaların yapılması bile Vakfıkebir'e haksızlıktır. Çarşıbaşı'nda, Beşikdüzü'nde Çavuşlu' da yapılan Vakfıkebir ekmeğidir. Çavuşlu Ekmeği diye bir şey yoktur. Buralarda üretilen ürünün menşei, tekniği, ustalığı Vakfıkebir'e aittir. Bu konuyu kimse tartışamaz. Böyle muhteşem bir damak tadını yıllar önce üreterek marka haline getirenleri rahmetle, minnetle anıyoruz. Halen devam eden, geliştirerek geleceğe taşıma misyonu olan fırıncı esnafımıza, ustalarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Yanlız şapkamızı önümüze koyarak biz nerede hata yapıyoruz diye bir düşünmemiz gerekir dedi.”

ÇAVUŞLUYU REKLAM EDEN, ETTİREN BİZİZ!

Başkan Keskin, “Niçin bizim Artvin'den, Rize'den, Ağrı'dan, Kars'tan, Erzurum' dan otobüslerle, özel araçları ile gelip Vakfıkebir sahilinden geçen  yolculara bir tane ekmek satacak yerimiz yok? Niçin Vakfıkebir Ekmeği diye Çavuşlu'nun fırınından alıyorlar? Nasıl oluyor da bir tane fırınla Vakfıkebir'in yapamadığını yapıyorlar? Bizim markamızın kaymağını Çavuşlu niçin yiyor? CHP olarak yıllardır ekmeğimizin markasından ekonomik olarak yararlanamadığımızı feryat ettik durduk. Sahil yolu üzerinde ekmeğimizin satışını yapabileceğimiz modern tesisler yapalım dedik, ama biz dedik, biz işittik... Çavuşlu'dan kimse "Çavuşlu Ekmeği" almak için o fırına gitmiyor. "Vakfıkebir Ekmeği" almak için gidiyor. Yani bu büyük markadan biz yararlanmıyorsak, Çavuşlu yararlanıyorsa bu onların ticari başarısıdır. Kabahatin büyüğü bizdedir... Belediyemize tavsiyemiz şudur; Yıllardır CHP olarak dillendirdiğimiz önerilerimizi artık dikkate alın! Dedi.”

MARKAMIZIN İSPATA İHTİYACI YOK!

Bu tartışmaları bırakın, şu sahilimizi bir düzene sokun! Yolcuların ekmeğimize, yöresel ürünlerimizle ulaşabileceği tesisleri yapın artık! Başka ihsan istemez. Sorunumuz Çavuşlu'da değil, sorunumuz kendimizdedir! Dedi.