Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, 9 günlük bayram tatilinde yola çıkacak sürücüleri olası kazalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bayram tatillerinde trafik yoğunluğunun ciddi oranda artış gösterdiğine dikkat çeken Başkan Çobanoğlu, “Bayram coşkumuz, mateme dönüşmesin” dedi.


 
Her bayram olduğu gibi bu bayramda çok sayıda vatandaşın 9 günlük bayram tatilini memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçirmek için yola çıktıklarını ifade eden Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, “Özellikle bayram tatilleri süresince şehirlerarası trafikteki yoğunluk 2 veya 3 katına çıkabiliyor. Bu gibi zamanlarda mutlu bayram tabloları, çeşitli nedenler ve dikkatsizlik sonucu hüzne dönüşebiliyor. Biz bayramların acıya, kedere dönüşmemesi için tüm vatandaşlarımızın trafik kurallarına harfiyen uyması gerektiğini ifade etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
“TATİL SONRASI YOLA ÇIKANLARDA DİKKATLİ OLMALI”
Trafikteki araç yoğunluğuna sıcak havanın da eklenmesiyle stresin katsayısının artabileceğini ifade eden Başkan Çobanoğlu, bu yüzden yola çıkmadan tüm tedbirlerin alınması gerektiğinin altını çizdi. Uzun yolculuklara alışkın olmayan sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini de hatırlatan Çobanoğlu, sürücülerin 2 saatte bir, en az 15 dakika mola vermesi gerektiğini de kaydetti.
Araç bakımlarının yola çıkmadan önce yapılmasını da öneren Çobanoğlu, “Uykusuz ve yorgun araç kullanmaktan kesinlikle kaçınmalıyız. Aynı zamanda trafik yön ve levhalarına dikkat etmeli, aşırı hız, hatalı solama gibi olumsuz davranışlardan kesinlikle kaçınmalıyız” dedi.
Sürücülere emniyet kemeri uyarısı da yapan Çobanoğlu, araçlarda; ilk yardım çantası, üçgen reflektör, yangın söndürme cihazı gibi önem arz eden ekipmanların yola çıkmadan önce tam ve eksiksiz olduğunun mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini de söyledi.
Öte yandan Başkan İsmail Hakkı Çobanoğlu, tüm vatandaşların Bayramını kutlayarak, bayram tatili için bölgemize gelip tatil sonrası yola çıkacaklara ve ayrıca bölgemize dönecek olan tüm tatilcilere güvenli ve konforlu yolculuklar diledi.