Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta son dakika yaptığı açıklamada, COVİD- 19 mücadelesine ısrarla devam ettiklerini hatırlatarak vatandaşlara ‘Kurallara Uyun’ çağrısı yaptı.



Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, coronavirüsün yayılmaması için önlem almaya, vatandaşları uyarmaya devam ettiklerini ifade ederek, gençlerin evde istirahat ettiklerine, ancak risk grubundaki bazı vatandaşların kurallara uymamakta ısrarcı olduklarına dikkat çekti.
 
Bu hafta Pazar kurdurmayacaklarına ve ilaçlama yöntemi ile çeşitli tedbirler  aldıklarına vurgu yapan Başkan Balta, “İnsanlar kendilerini kollayacakar, birbirilerine dokunmayacaklar ve sosyal mesafeyi koruyacaklar, zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayacaklar, kronik hastalığı olanlar dikkat edecekler ve en az hasarla bu bu işin üstesinden Allah’ın izniyle geleceğiz. Bu bağlamda dokunmazsanız, hijyene dikkat ederseniz, sosyal mesafeyi korursanız korkacak bir şey yok” dedi.
 
Yurt dışından gelen vatandaların mutlaka 14 gün kuralına uymaları gerektiğini tekrar tekrar hatırlatan Başkan Balta, Ticaret Bakanlığı’ndan gelen yazıyı çoğaltarak bütün marketlere, sebze ve meyve satıcılarına tebliğ ettiğini, bundan böyle sebze ve meyveyi vatandaşın seçemeyeceğini, hizyenik olarak paketlenmiş halde alabileceği ifadelerine de yer verdi. Fırıncıların da eldiven kullanmak yerine ellerini sıkça dezenfekte etmelerini tavsiye eden Başkan Balta, “Fırıncılar hijyen kurallarına uysunlar, kimseye temas etmesinler, fırına kimseyi sokmasınlar bir problem olmaz” şeklinde konuştu.