Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta il genel meclisi üyeliği tecrübesinin ardından belediye başkanlığına aday oldu ve halkın büyük desteği ile başkan seçildi.  4 yıllık görev süresi boyunca ilçede 30 yıldır biriken sorunlara neşter vurarak çok önemli hizmetler gerçekleştirdi, rekorlar kırdı.



Yapılan bu hizmetler tarihi misyonu ile bölgenin merkezi konumunda olan Vakfıkebir’e büyük bir hareketlilik kazandırdı.
 Büyükliman Postası Gazetesi Haber Müdürü Sadık Aydın'a seçimler, yapılan yatırımlar ve yapılacak olan projelerle ilgili olarak açıklamada bulundu.      
 
Konulara olan hakimiyeti, yöneticiliği, zekası, çalışkanlığı ve insan ilişkilerindeki başarısı ile ön plana çıkan Başkan Muhammet Balta ile 4 yıllık hizmetlerini ve yapmayı planladığı projelerini konuştuk. Yaklaşan genel seçimlerle ilgili düşüncelerini aldık.
 
YOL SORUNUNA NEŞTER VURDUK
            Vakfıkebir’de uzun yıllardır biriken ve halkın en önemli beklentilerinden birisi haline gelen yol sorunlarına neşter vurduklarını ifade eden Başkan Muhammet Balta, “Bizler 30 Mart 2014 tarihinde yola çıkarken; ‘Vakfıkebir’de asfaltlanmamış veya betonlanmamış grup yolu kalmayacak’ dedik.  Bugün, Vakfıkebir Belediyesinin yol ağında olan grup yollarının yüzde 90’ının betonlandığını veya asfaltlandığını görüyoruz. 4 yılda, 264 kilometre beton ve asfalt yol, 102 bin m³ sanat yapısı (taş duvar) yaparak kırılması zor rekorlara imza attık. Ayrıca yayla yollarımıza yaklaşık olarak 1 milyon 500 nin TL harcayarak, asfaltlama, bakım onarım ve yeni yol açma çalışması gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımıza yaz aylarında yenilerini ekleyerek yolumuza devam ediyoruz. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu tarafından gönderilen 15.00 m³ betonu KIRDES Projesi kapsamında Valiliğimiz aracılığıyla mahalle yollarımızda kullanacağız. Yine Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak tarafından gönderilen 25 bin ton asfaltı da mahalle yollarımızda kullanacağız. Her iki Bakanımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz ” dedi.  
İLÇE MERKEZİNE BÜYÜK YATIRIM
            “Kırsalda yapılan büyük çalışmaların yanı sıra ilçe merkezimizde de müthiş projeler gerçekleştiklerini belirten Başkan Muhammet Balta, “Fol Deresi Islahı, Yeni Cami Projesi, Şadırvan Projesi, Kanuni Sokak Projesi tamamlandı. Otelimiz çok önemli bir marka ile hizmete girecek. Körez, Cumhuriyet ve Kemaliye Mahallelerimizin yollarını beton döktük. Cumhuriyet, Çarşı, Kemaliye ve Büyükliman Mahallemizde yağmursuyu hattı ve parke çalışmaları yaptık. Hacıköy, Kirazlık, Büyükliman, Aydoğdu mahallelerimizin suyunu yaptırdık.  Hacıköy ve Hürriyet Mahallelerimizin kanalizasyon çalışmalarını tamamladık, betonlama çalışmaları gerçekleştirdik. Çarşı, Cumhuriyet,  Hürriyet ve Büyükliman Mahallelerimizde elektrik tellerinin yer altına alınmasını sağladık. Gülbahar Hatun bölünmüş yolun birinci kısmını tamamladık. İkinci kısmının ve Fol Deresi Islahı Projesinin ikinci kısmının da ihaleleri yapıldı bu çalışmalarda başlayacak. İlçemiz içerisindeki su şebekesi eskimişti. Bunun yenilenmesi için gayret gösterdik. Değişim için 30 milyon TL’lik bir yatırım yapılacak.  Yalıköy Mahalle merkezimizde kanalizasyon, yağmur suyu ve beton yol çalışmaları yaptık. Parke taşı döşeme çalışmalarımız devam ediyor. Yine Yalıköy Mahallemize bağlı Demirci’de asfalt ve beton yol çalışmaları, Küçükdere’de beton ve asfalt yol çalışmaları, Çelebi’de asfalt ve beton yol çalışması gerçekleştirdik.  
BÖLGENİN EN GÜZEL PLAJLARINDAN BİRİSİ OLACAK
             İçerisinde 1,5 kilometrelik yürüyüş yolu, bisiklet alanı, büfe, minik restraurant, dinlenme alanı, gölgelik, denize girme alanlarının bulunduğu ve Karadeniz Bölgesi’nin en güzel plajlarından birisi olmaya aday olan Vakfıkebir Plajı Projemiz başladı. Kısa bir zaman içerisinde halkımızın hizmetinde olacak” diye konuştu.
VAKFIKEBİR 750 DÖNÜMLÜK BİR ALAN KAZANIYOR  
             Sahille ilgili yürütülen çalışmaların zaman aldığını ve sabır istediğini belirten Başkan Balta, ‘Sahilimizde yasal bir alt yapı yoktu. Alt yapısını oluşturmak için büyük bir gayretle çalıştık. Netice de Dolgu İmar Planımızı Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinden onaylatarak bakanlığımıza sunduk. Eksiklerini tamamlayarak kısa süre içerisinde bakanlıktan da onaylatıp yeni 550 dönümlük dolgu alanları ile birlikte toplamda 750 dönümlük dolgu alanını halkımızın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.
112 ACİL SERVİS İSTASYONU
             5 yıl önce yapılan ancak çeşitli nedenlerle bir türlü hizmete giremeyen 112 Acil Servis İstasyonumuzun iç ve dış tadilatının yaptırarak helikopter pistini inşa ettik. Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri ile yaptığımız istişarelerin ardından devrini gerçekletirdik. Bu hizmetinde ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.
VAKFIKEBİR EKMEĞİ TESCİLLENİYOR
            İlçemizde uzun yıllardır gündemde olan Vakfıkebir Ekmeği’nin tescillenmesi konusunda mutlu sona yaklaşıyoruz. Osmanlı Belgeleri, tarihi araştırmalar, üniversite tezleri, görsel materyaller, kitap ve gazete yayınları ile birlikte Türk Patent ve Marka Kurumu’na 30.11.2017 tarihinde yaptığımız Vakfıkebir Ekmeği’nin Coğrafi İşaretinin alınması başvurumuz işleme alındı. Süreci takip ediyoruz” şeklinde konuştu. 
 GEÇMİŞTEN GELEÇEĞE MUHTEŞEM ESERLER
            100. Yıl etkinlikleri ile ilgili bilgilerde veren Başkan Muhammet Balta, “İlçemizin 100. Kurtuluş Yılı dolayısıyla bir hafta süren etkinlikler yaptık ve halkımız tarafından büyük bir ilgi gördü. 140 yıllık bir ilçeyiz. Dört yıldır görevdeyiz. Çok sayıda proje yaptık, birçok hizmet gerçekleştirdik. Vakfıkebir’in tarihi ile ilgili yazılı kaynaklar oluşturmak beni ayrıca çok mutlu etti. ‘Osmanlı Belgelerinde Vakfıkebir’ isimli bir kitap hazırlattık. Bu eser; Vakfıkebir ve Osmanlı Dönemine ilişkin araştırma yapmak isteyen kişilere bir başvuru kitabı olacaktır.  Eserde devlet içindeki kurumlar arasında yapılan resmi konulardaki yazışmalarla beraber, Osmanlı dönemindeki günlük hayata dair bazı kesitler var. Yine İsmail Hacıfettahoğlu abimizin yazdığı “Hicranlı Yıllarında Büyükliman’ isimli kitabı bastırarak geleceğe önemli bir miras bıraktık. Plastik Sanatlar sergisi açtık. İlçemizde yine bir ilk olan Vakfıkebir Belgeseli ve Vakfıkebir Tanıtım Klipi çektik. 12 değişik ilden onlarca sporcunun katıldığı turnuvanlar organize ettik. Kültürel faaliyetlere büyük önem veriyoruz. 4 yılda 100'den fazla kültürel faaliyet gerçekleştirerek bu alanda da rekor kırdık” dedi.   
KAMU YATIRIMLARINDA ALTIN DÖNEM
            Kamu yatırımları bakımından da Vakfıkebir’in altın dönemini yaşadığını hatırlatan Başkan Muhammet Balta, “Kamu yatırımları olarak Vakfıkebir  tekrar merkez oluyor. İlçemize 500 kişilik öğrenci yurdu ve Fen Lisesi kazandırdık. Tadilatını yaparak yerlerini tahsis ettiğimiz Sosyal Hizmetler Merkezi ve İş-Kur Hizmet Merkezi halkımızın hizmetinde. MOBESE sistemini kurduk. Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Uygulama Otelimiz turizme hizmet veriyor. Emniyet müdürlüğü ve bölge adliye binamızın yapımına da kısa bir süre içerisinde başlanılacak. Kaymakamlık lojmanı yapıyoruz. Kemaliye İlkokulumuzun bulunduğu alana 200 kişilik öğrenci yurdu inşaatı devam ediyor. Vakfıkebir doğalgaz şehiriçi dağım hattı çalışmalarına 6 ay sonra başlanılacak. İnşallah kısa bir zaman içerisinde bu çalışmalar tamamlayarak ana hatla birleştirerek halkımızı doğalgazla buluşturacağız.
OSB’DE SONA DOĞRU
             İlçemizde uzun yıllardır büyük bir heyecanla beklenen ve hayal olarak görünen Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nin ilk imar planı onaylandı. Önümüzdeki günlerde parsel tahsisine ve yol çalışmalarına başlayacağız.
TEŞEKKÜR ETTİ   
      Bu önemli hizmetin ilçemize gelmesini sağlayan, Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a ve tüm Bakanlarımıza, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Muhammet Balta’ya, AK Parti Trabzon Milletvekillerimiz Sayın Adnan Günnar’a, Sayın Ayşe Sula Köseoğlu’na, Sayın Salih Cora ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ilçem adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
YENİ PROJELER GELİYOR
Kısa vadede yapmayı planladığı yeni projeler hakkında da bilgi veren Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, ‘Yalıköy Mahallemizin Sahili için bölgede ilk olacak muhteşem bir proje hazırladık. Yine Vakfıkebir’imizin caddeleri için hazırladığımız projeler ile ilçemizin görünümü baştan aşağı değişecek. İlçemizde Yavuz Sultan Selim Camii ile Gençlik Merkezimize uzanan sahil dolgu alanından modern pazaryeri, çocuk oyun alanı, spor alanı ve sosyal alanların bulunduğu muhteşem bir projemiz daha var. Kaynak oluşturma gayretindeyiz. Kısa zamanda bu projelerimizi gerçekleştirmek istiyoruz.
İHALESİ YAPILIYOR
 Belediye (Cezaevi) Caddesi, Hasan Cemil Güç Caddesi  ve Ömer Nakkaş Caddesi, toprak işleri, sanat yapıları, yağmur suyu (drenaj hattı) ve çevre düzenlemeleri 22 Haziran 2018 tarihinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ihale edilecek
 DEĞİŞİM İÇİN EL ELE VERECEĞİZ
      45 projeyle halkımızın karşısına çıktık. Bu 45 projemizin 38’ine dokunduk, bir kısmı bitti, bir kısmı devam ediyor. 45 projeden hariç çok sayıda projelerde ortaya koyduk.  Herkesin değişmesi gerektiğini söylediği Vakfıkebir’i değiştirmek, geliştirmek için çalışıyoruz. İlçemiz için bir hayal kuruyoruz. Ama hayalperest davranmıyoruz. Hayallerimizi gerçekleştirmek için plan ve program yapıyoruz. Mümkün olduğu kadar gelecekte bu şehrin yaşanılabilir bir şehir olması için gayret gösteriyoruz. Amaç 50 yıldır değişmeyen Vakfıkebir’i değiştirmektir. Bu değişimi ilçe halkımızla birlikte ele ele vererek gerçekleştirebiliriz.
ÖNCELİĞİMİZ TOPLUMSAL HİZMETLERDİR
             “Biz hep şunu söyledik; “Vakfıkebir’in bugününe değil, yarınına, geleceğine talibiz”. Altyapı problemlerini çözerek üstyapı yatırımlarını yapmak istiyoruz. Yık yap olmasın,
kaynaklarımıza yazık etmeyelim diyoruz. Kurumsal yapısıyla, öz kaynaklarıyla, kişiye bağlı olmayan bir Vakfıkebir Belediyesi oluşturma gayretindeyiz. Her attığımız adım vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda olmuştur. Hizmetin hızını ve kalitesini artırdıkça isteklerin bireyselleştiğini görüyoruz. Birinci önceliğimiz toplumsal hizmetlerdir. Bireysel hizmet noktasında, vatandaşlarımıza önceliklerimizi anlatıyor, duruşumuzu onların takdirlerine bırakıyoruz. Hiçbir zaman vatandaşımızın yüzüne söyleyemediğimizi arkasından söylemedik. Bundan sonra da şeffaf bir şekilde herkese eşit hizmet götürme gayreti içerisinde olacağız. Hizmet için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Sonuçta takdir halkımızındır. İnsanlarımız bizlere güvendi, destek verdi, çok ciddi bir sorumluluk taşıyoruz. Hizmet ederken sadece ilçe halkımıza değil, bizi Yaratan Yüce Allah’a da hesap vereceğiz düşüncesini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmıyoruz” dedi.
SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK
              Son olarak genel seçimlere değinen Başkan Muhammet Balta, ‘24 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler ülkemiz için çok büyük bir önem taşıyor. Bizler teşkilatlarımızla birlikte tüm vatandaşlarımıza ulaşmaya onlarla bir araya gelmeye, dertleşmeye, sorunlarını dinlemeye çalıştık. İlçemizin evladı TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Muhammet Balta birinci sıradan milletvekili adayı gösterildi. Yine AK Parti Milletvekilimiz Sayın Salih Cora dördüncü sıradan aday gösterildi. Bu sıralama Büyükliman Yöresi olarak bizlere çok büyük bir sorumluluk yüklemiştir. Tarihi bir fırsattır. Ben vatandaşlarımıza çok güveniyorum. Onlar ülkemizde yaşananları, dış güçler tarafından oynanmaya çalışılan oyunları ve ülkemizin içerisinden geçtiği bu kritik süreci çok iyi biliyor ve tahlil ediyorlar.  İnşallah Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yüksek bir oy oranı ile yeniden Cumhurbaşkanı seçilirken Trabzon’da tüm milletvekilliklerini kazanarak, çok güçlü bir şekilde hem ülkemize hem de ilçemize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.