Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) proje yarışmasında Bölge birinciliğini kazanan Atatürk Ortaokulu öğrencilerini makamında kabul etti.

Proje ile ilgili aldığımız bilgiye göre; ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı'nca Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türkçe ile Yazılım alanlarında Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması her yıl düzenlenmektedir.

“HEDEFİMİZ GELECEĞİMİZİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIMIZIN HER ALANDA BAŞARI OLMASIDIR”

TÜBİTAK Ortaokullar arasında düzenlenen 2204 B proje yarışmasında Trabzon’u 4. kez üst üste temsil eden Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu bu yıl büyük bir başarıya imza atarak bölge birincisi oldu. Bölge birinci olan öğrenciler Sena Semin Yıldız ve Alara Şafak, Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu Müdürü Çetin Zaim ve Danışman Öğretmenleri Adem Albayrak ile birlikte, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ettiler.

"GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA" "GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA"

Vakfıkebir’de her alanda başarıya doğru koşan nesillerin yetiştiğini belirten Başkan Muhammet Balta, “İlçemizde diğer alanlarda olduğu gibi eğitimde de başarılar elde eden güzel bir nesil yetişiyor. Sena Semin Yıldız ve Alara Şafak da başarı elde eden öğrencilerimizden. Bu anlamda kendilerini yürekten kutluyorum” dedi. Belediye olarak eğitime her zaman katkı sunmaya çalıştıklarının altını çizen Başkan Balta, “Öğretmen ve öğrencilerimizin güzel bir ortamda eğitimlerine devam edebilmeleri için her türlü çabayı harcıyoruz. Okullarımıza ve öğrencilerimize maddi ve manevi her türlü desteğimiz devam ediyor, bundan sonra da devam edecektir. Hedefimiz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her alanda başarı elde ederek, ülkesine ve memleketine birer hayırlı birey olmalarına katkı sunmaktır. Bu çerçevede başarı elde eden her öğrencimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz. Sizlerle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Balta, 6-10 Haziran tarihlerinde Ankara’da yapılacak final yarışmalarında Trabzon’u ve bölgeyi temsil edecek olan öğrencilere ve öğretmenlerine başarılar diledi.