Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Vakfıkebir Belediye Başkan Adayı Emin Uludüz, seçim çalışmalarına mahalle mahalle aralıksız devam ediyor. Uludüz, ‘Ben yaptım oldu' değil. Biz olacağız, hep beraber olacağız, birlikte yöneteceğiz. Hiç kimseyi imar planlarıyla mağdur etmeyeceğiz. "Sosyal Belediyeciliği Egemen Kılacağız" açıklamalarında bulundu.

 
 
“Değişimi seçin, şehrinizin değiştiğini göreceksiniz. İnsan yaşadığı yere benzer; O yerin suyuna, o yerin toprağına benzer.
Suyunda yüzen balığa, Toprağını iten çiçeğe, Dağlarının, tepelerinin dumanlı eğimine” kurban olduğum memleketim.”


 
Başkan Adayı Emin Uludüz; Kendine özgü bir kültürü vardır Vakfıkebir ‘in Dışarıdan baktığında coğrafi olarak uzak, metropol şehirlerin dışında bir coğrafya olsa da kendine ve Karadeniz’e özgü zenginlikleri var. Tarihinden, Karadeniz’den gelen kendine ait bir kültürü içinde barındırıyor. Bunun halk oyunlarında, insanların birbirlerine yaklaşımlarında, sosyal ilişkilerinde kültürel ve çok çeşitli boyutları var. Vakfıkebirli olmayı bir kültür olarak düşünür ve yaşarız. Bunun içinde yoğrulduk. Bu nedenle dışarı çıkan Vakfıkebirlinin bir memleketçilik yönü vardır ama bu milliyetçilik, yurtseverlik bir tavırdadır.
 
‘BEN YAPTIM OLDU' DEĞİL. BİZ OLACAĞIZ, HEP BERABER OLACAĞIZ, BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ.
İnsanların yaşadıkları ortam ve çevreleri o insanı tanımamızda bizlere ipucu verebilir. Kişilerin yaşadıkları alan o kişinin karakterinden ve alışkanlıklarından izler taşır. Bir kişinin yaşadığı yeri gözlemleyerek o kişi hakkında çıkarımlarda bulunabilmek mümkündür. Çünkü yaşadığımız alan ve çevremiz bizlerin davranışlarını açıklar niteliktedir. Bu nedenle ilçemizi güzelleştirmemiz gerekir,”güzellikler bize gelmez biz güzelliklere yürüyeceğiz. ” Çocuklar, kadınlar, erkekler, yaşlılar, gençler, toplumun her kesiminin fikirlerine ihtiyacımız var. Birlikte olursak çok şeyi başarabileceğimize inanıyoruz. Vatandaşımız fikrini söylerken kendisine şu soruyu soracak 'Ben başkan olsam bu konuda ne yapardım' Böylece bir belediye başkanının yapması gerekeni halk belirleyecek. 'Ben yaptım oldu' değil. Biz olacağız, hep beraber olacağız, birlikte yöneteceğiz. Çünkü biz hep beraber Vakfıkebir’iz.


 
“HİÇ KİMSEYİ İMAR PLANLARIYLA MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”
Vakfıkebir’imizi güzelleştirirken kentsel değil yerinde dönüşüm. Hiç kimseyi imar planlarıyla mağdur etmeyeceğiz. Konut ve binaları özüne uygun restore ederek görselliği ön plana çıkaracacağız. Kadınlara, gençlere ve tüm Yurttaşlarımıza yönelik yapılacak sosyal donatı alanlarıyla ilçemiz adeta bir çağ atlayacaktır. Böylece şehrimizde yaşayan insanımız mutlu ve müreffeh olacaktır. Mutlu birey güzel düşünür, güzel işler yapar. Gelin hep birlikte ilçemizi değiştirelim.
Paylaşımcı yönlendirici yenilikçi', ‘kırsal ve kentsel alanda insan odaklı yaşam kalitesi için halkımızla el ele hep daha ileriye.


 
TAKİP EDEN DEĞİL, TAKİP EDİLEN BELEDİYE OLMAK”İSTİYORUZ.
El elden akıl akıldan üstündür. Hepimizin hepimizden öğreneceği çok şey olduğunu düşünüyorum. Halka hizmet yarışında önemli olan halkın kazanmasıdır. Halk kazanıyorsa inanınız yarışın kazananı kaybedeni olmaz. Hepimizin ortak gayesi, Vakfıkebir’imizi daha iyi daha güzel ve daha bakımlı, konforlu bir şehir olması, halkımızın, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bir şehir haline gelmesidir.

ÖNEMLİ OLAN SERMAYE DEĞİL DOĞA VE İNSAN SAĞLIĞI”
Belediyemiz bünyesinde kurulacak şirketler vasıtasıyla doğa ve insan Dostu yenilenebilir enerji üreteceğiz. Güneş panelleriyle güneş enerjisi, rüzgar gülü İle rüzgar enerjisi üreteceğiz.
Organik tarımı destekleyeceğiz.
Belediye bünyesinde kurulacak şirket vasıtasıyla belirlenen alanlarda yerli Doğum üretimi yapılacaktır. Belediyemizde Ziraat Mühendisi istihdam edilerek çiftçimize verimliliği artıracak eğitimler verilecektir. Organik tarım teşvik edilerek geliştirilecektir.
Kapalı Pazaryerinde halkımızın ayağını çamurdan, başını yağmurdan kurtaracağız.
İlçemize kapalı pazaryeri altı otopark olacak şekilde yapılacaktır. Çiftçilerimiz ürettiği hayvansal ve tarımsal ürünlerini daha iyi pazarlayacağı yerler tahsis edilecektir. Bu kompleks içerisinde modern bir balıkhane yapılacaktır. Çevresinde yapacağımız düzenleme ile pazara gelen ziyaretçilerimizin sayısını artıracağız. Vakfıkebir ‘i bir marka olarak tanıtacağız. Vakfıkebir başkanlığımız döneminde yapacağımız kooperatifleşme hamlesi için altyapı sağlayacaktır. İlçemizin ürünlerine olan ilginin artırılması ile kooperatiflerin ve çiftçilerin ürünlerini değerinde satmasını sağlayacağız. Yapacağımız değişikliklerde önceliğimiz engelliler ve kadınlar olacak. Üreten köylümüzün ürünlerini doğru fiyattan doğru kanalla tüketicilerle buluşturulmasını sağlayacağız. Ayrıca pazara gelen kişilerin temel ihtiyaçlarını sağlayacağı alanlar da yapacağız. Birlikte üretip birlikte büyüyeceğiz.
 
“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ EGEMEN KILACAĞIZ”
Sosyal belediyecilik, geleneksel belediyecilik anlayışının dışına çıkan bir anlayıştır. Belediyeyi sadece bir alt yapı yapan bir birim olarak değil de, insanların sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunan, bu konuda görev ve sorumluluklar alan bir hizmet birimi olarak göreceğiz.
Öncelikle belediye sınırları içerisinde bir sosyal doku haritasını çıkaracağız. Yani belediye, sınırları içerisinde yaşayan halkın gelir durumu, kültürel donanımı, eğitim durumu, yaşı, cinsiyeti gibi bilgileri, anket, istatistik, kamuoyu araştırmaları vb. bilgi toplama ve araştırma teknikleri ile temin edeceğiz.
Temin ettiğimiz bilgiler sayesinde nerede, hangi kitlenin, neye, ne kadar ihtiyaç duyduğu konusunda ve hizmet sunumunda etkinlik, verimlilik, adalet gibi değerlerin ön plana çıkmasını sağlayacağız. Sosyal belediyecilik, yardıma ihtiyaç duyanlara yardım etmek yanında, onları yardıma muhtaç olmaktan çıkarmayı da hedefliyoruz.
Sosyal belediyecilikte amaç; sosyal sorunların ortaya çıkmasına engel olmak, bu konuda önleyici tedbirler almak, böylece insanların mutlu, huzurlu, sosyal refah düzeyi yüksek bir ortamda yaşamasına olanak sağlayarak; çocuklara, gençlere, kadınlara, yaşlılara, özürlülere, muhtaç ailelere hatta tüm halka yönelik sosyal hizmet projeleri üreteceğiz.

“İŞTE BU SOSYAL PROJELERDEN BİR KAÇI”
Gençlik Merkezleri, Çocuk Kulüpleri, Bilim Merkezleri, Çocuk Koruma ve Danışma Merkezi, Çocuk Meclisi, Eğitim ve Dinlenme Tesisleri, Evlendirme Faaliyetleri, Çocukları Sünnet Etme Faaliyetleri, Yaşlılar ve Gençler Bilgi Erişim Merkezi, Yaşlılara Hizmet Merkezi, Hanım Lokalleri, Kadın Konukevleri vb. tüm bu sosyal hizmetleri siz hemşerilerimle ortak akılı kullanarak gerçekleştireceğiz.