Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Vakfıkebir Belediye Başkan Adayı Emin Uludüz, .”Belediye makam kapısı değil halkın kapısı olacaktır. Vakfıkebir ‘i makam odasından değil, sokaktan yöneteceğiz" dedi.


 
Belediye Başkan Adayı Emin Uludüz; Belediye Başkanlığımız döneminde kimseyi randevuyla mağdur etmeyeceğiz.”Belediye makam kapısı değil halkın kapısı olacaktır. Vakfıkebir ‘i makam odasından değil, sokaktan yöneteceğiz. İlçemizi halkın arasında olarak, halkla beraber geliştireceğiz. Sokakları, caddeleri ve ilçemizi güzelleştireceğiz. Millet asil biz emanetçiyiz. Milletin parasıyla millete hizmet edeceğiz. Milletin vergileri ve devletin olanakları ile yapılanları ben yaptım, ben ettim demeyeceğiz. Biz birlikte düşündük, birlikte halkın vergileriyle her yurttaşa eşit hizmet ettik diyeceğiz. Benim partime üye olursan hizmet alırsın asla demeyeceğiz. Kamu otoritesi vergileri toplarken sen muhalifsin senden vergi almıyorum, kendi işini kendin gör demiyor. Yurttaşlarımız eşittir, eşit hizmet almak zorundadır. Kimseye iltimas, ayrımcılık yapmayacağız.


 
“ BİZE VERİN YETKİYİ GÖRÜN ETKİYİ”
İlçemizi bugün yönetenler beş yıl önce vaat ettiği kırk beş projenin ancak yüzde on beşini gerçekleştirebilmiş; yapılan hizmetlerin büyük bir bölümünü de Büyük Şehir Belediyesi ya da Merkezi hükümet yapmıştır.(Beton kaplama yol, Öğrenci yurdu gibi) Tüm yapılan kamu hizmetlerini de belediyeye sayıyorlar. Kıymetli hemşerilerim; Vakfıkebir insanı çalışkandır, azimlidir, girişimci ruhludur ve üretkendir. Nerde bunların ödedikleri vergiler bir sormak lazım. Vatandaş neredeyse soluduğu nefese vergi ödüyor. Elbette belediye hizmetlerinin tamamından yararlanmak en tabi hakkıdır.
Biz ise halkımızı projelere boğmadan 25 gerçekleştirilebilen proje ile yola çıktık. Bu projelerimizi belli bir plan dahilinde; kısa, orta ve uzun vadeli olarak zamanında gerçekleştireceğiz. Yanıltmayacağız, yanılmayacağız. Ortak aklı kullanacağız, toplumun çıkarlarını ön planda tutacağız.
  Şehrimizin sorunlarını hızla çözeceğiz; yurttaşların şikayetlerini ve taleplerini yakından takip edeceğiz. Yurttaşların ihtiyaçlarını hızlı biçimde karşılayan etkin ve güçlü bir yerel yönetim anlayışını hayata geçireceğiz. Bunun için, belediye yönetiminde gerekli düzenlemeleri yapacağız; teknolojinin sunduğu tüm olanaklardan faydalanacağız. Yoksul insanların ve dar gelirli kesimlerin, kamu hizmetlerinden mahrum kalmasına asla izin vermeyeceğiz. Başta engelliler olmak üzere, kadınlar, çocuklar ve yaşlılar gibi dezavantajlı kesimlerin yerel yönetim hizmetlerinden yeterince yararlanmasını sağlayacağız. Paylaşımcı yönlendirici yenilikçi', ‘kırsal ve kentsel alanda insan odaklı yaşam kalitesi için halkımızla el ele hep daha ileriye yürüyeceğiz.


 
"EKMEK VE FINDIK MÜZESİ KURACAĞIM"
Vakfıkebir’imizin üç ürünü meşhurdur. Ekmeği, tereyağı ve Karayemiştir Bir de fındığıdır. Ekmeğin başkentinde ekmekle alakalı hiçbir şey olmaması da çok kötü bir durum. İlçemiz ekmeğin başkenti olmasına rağmen yeterince tanıtımı ve satışı yapılamamaktadır. Bu amaçla şehirlerarası otobüs terminali de içine alacak şekilde yapılacak tesisler ve sosyal donatı alanları yani Sahil Projesi bir kültür abidesi olacaktır. Ayrıca bu alan içerisinde Ekmek ve Fındık Müzesi ile eminim ki bu turizm eksikliği de giderilmiş olacak. Yapılmakta olan Ekmek Festivaline uluslararası firmalarda katarak enternasyonal hale getirilecektir.
Projeye; Seyir Kulesi, yürüyüş, Bisiklet Yolları, Prestij Cadde Ve Yolları, Bölge Parkı, Hobi Bahçeleri, Botanik bahçesi, Kültür Merkezi, Sosyal Tesisler, Kültür Sanat Merkezi, Spor Merkezleri, Koordinasyon Merkezi yapılacaktır. Planlanan sosyal donatı merkezi konumundaki alan ilçenin ekonomik ve sosyal açıdan kalkınmasına Planlanan sosyal donatı alanları önemli katkı sağlayacaktır
 
"KİTAP BİZDEN OKUMASI SİZDEN"
Proje ile toplumun parklarda, sokakta veya toplu taşıma araçlarında elinden düşürmediği mobil cihazlardan uzaklaşması ve bireylere kitap okuma alışkanlığı kazandırılması amaçlanmaktadır.
Proje kapsamında sahil ve parklarda belli noktalara kitap kafeler kurulacak ve burada vakit geçiren aileler, gençler ve çocukların kitap okuması için rahat bir ortam oluşturulacaktır. Kafelere kitap okumaya gelenlere ücretsiz çay ve kahve ikram edilecektir. En az bir saat boyunca kitap okuyan her bireyin ismi bu noktalarda bulunan sandıklara atılacak ve ayda bir çekiliş yapılarak kazananlara motivasyon artırıcı hediyeler verilecektir.Sosyal donatı merkezi konumundaki önemli,parklarda otururken teknoloji ve interneti bir kenara bırakarak hayata bir kitap molası vermeleri sağlanacaktır.
 
"USTALAR ÖĞRETİYOR, SANAT YAŞIYOR"
Proje ile büyük bir kültürel birikim, emek ve alın teri ile icra edilen el sanatlarının kaybolmasını engelleyerek bu alanda mesleklerini icra eden sanatçıların birikim, tecrübe ve bilgilerini kendisinden sonraki nesillere aktarması amaçlanmaktadır.
Proje kapsamında çeşitli etkinliklerin yapılması planlanmaktadır. İlk olarak düzenlenecek “Geleceğe Sanat Kalacak” etkinliği kapsamında el sanatları ustaları ile öğrenmeye istekli gençlerin bir araya gelmesi sağlanacaktır. Ustalar tecrübelerini gençlere aktarırken gençler de ustalarla yeni model ve meslekler hakkındaki bilgilerini paylaşacaklar. “Sanat Sokakta Yaşıyor” etkinliği ile el sanatları alanında eserler ortaya koyan sanatçıların Vakfıkebir’de belirlenen bir noktada sanatlarını icra etmeleri sağlanacaktır. Bu sayede pek çok kişi bu sanatların yapılışına seyir esnasında tanıklık edebilecektir. “Kazanan Sanat Olacak” etkinliği ile ustalarından öğrenen gençler arasında bir yarışma düzenlenerek üretilen eserlerin sosyal medya üzerinden oylanması ve kazananların ödüllendirilmesi sağlanacaktır.
 
"FARK YARATAN BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI"
Fark yaratan bir belediyecilik vizyonu ile hareket edeceğiz ve bu vizyona ulaşabilmek için uluslararası politikalarla entegre bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz. Vakfıkebir Belediyesi olarak sürdürülebilir kalkınmada, uluslararası anlamında uygulanması için uluslararası projelerimizle katkı sağlayacağız.
Gençler, yaşlılar ve kadınlar için de özel projeleri olacaktır. Gençlerimizi içindeki imkanlardan ücretsiz olarak faydalanabilecekleri gençlik merkezinde buluşturacağız. Kişisel gelişimlerine katkı sağladığımız gençlerimizi hareketlilik projeleri ile dünyaya açacağız. Ne istediğini bilen ve ne istediğini ifade edebilen nesiller için çocuklarımızı ‘Çocuk Meclisi’ ile yönetime ortak edeceğiz. Kuracağımız ‘Çocuk Gelişim Merkezleri’ ile çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayacağız. Güçlü kadınlarımızın ‘Yeni Vakfıkebir’i büyütmesi için eğitim, sosyal destek hizmetleri, mesleki eğitimler ve kadın girişimciliğini geliştiren çok özel projelerle hizmet vereceğiz. Destekli yaşam evleri projemizle de, ileri yaşlı, destekli yaşama ihtiyaç duyan kişilerin yaşayabileceği ve ortak sosyal aktiviteler ile kendilerini yenileyebilecekleri bir projedir. İsteyen tüm yaşlı bireylerimiz 7 gün 24 saat sağlık, temizlik ve ulaşım destek hizmetlerimizden yararlanacak. Hizmetlerimizin geniş kitlelere buluşmasını ve farklı fikirlerin hayata geçmesini sağlayacağız. Bütün bu projeleri siz kıymetli halkımızla birlikte gerçekleştireceğiz.