Vakfıkebir İlçesinde yayın hayatına devam eden Günaydın Trabzon adlı yerel gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Günaydın ve Haber Müdürü Emir Can Cinal gazetemize nezaket ziyaretinde bulundular.

Vakfıkebir İlçesinde yayın hayatına devam eden Günaydın Trabzon adlı yerel gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Günaydın ve Haber Müdürü Emir Can Cinal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ve Haber Müdürü Sadık Aydın ile bir süre sohbet ettiler. Yaşadıkları sorunlarla ilgili fikir alışverişinde bulundular.

“EKONOMİK ANLAMDA PANDEMİDE EN ÇOK ETKİLENEN YEREL BASINDIR”

Günaydın Trabzon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Günaydın ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Basın, demokratik toplum düzenin korunmasında önemli bir rol üstelenmektedir. Basın, halkın bilinçlenmesi, düşünce ve ifade özgürlüğünün gelişmesi, temel hak ve özgürlüklerin kullanılması, kamuoyu oluşturulması, kamunun denetlenmesi görevlerini yerine getirmektedir. Bu önemli toplumsal görevleri üstlenen basın mensuplarının ortaya koydukları emek, çaba ve gayretleri takdire şayandır dedi.” Günaydın şöyle devam etti, Ekonomik şartların ağırlaştığı bu günlerde bu durumdan en çok etkilenen meslek grubu gazeteciler oldu. Gazetelerin birçoğu kapandı, birçoğu da kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Ekonomik anlamda yerel basın desteklenmeli ve sahip çıkılmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Büyükliman Postası Gazetesi Yazı işleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu’na bu misafirperverliği için teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum dedi.”

“BASIN MENSUPLARI, SALGINLA MÜCADELENİN GÖRÜNMEZ KAHRAMANLARIDIR”

Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ise yaptığı açıklamada, “Halkın doğru bilgiye ulaşması için 7 gün 24 saat çabalayan basın mensupları için ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlanıyor. Koronavirüsün tüm tehlikelerine rağmen, vatandaşın haber alma hakkı için gece gündüz çalışan tüm basın mensupları olarak, salgınla mücadelenin görünmez kahramanlarıyız. Türkiye’de 17 gazeteci arkadaşımız koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Kimi zaman hastanelerin yoğun bakım servislerinde yatan hastaların hayata tutunma çabası, onlar için canlarını hiçe sayarak çırpınan sağlık çalışanlarının zorlu mesaileri kimi zaman da güvenlik güçlerinin çalışmaları, sizler ve bizler gibi gazetecilerin kaleminden ve objektifinden kitlelere ulaştı. Bugüne kadar savaş meydanlarından, mermilerin ve bombaların gölgesinden, insanlık dramlarının yaşandığı yerlerden en sıcak gelişmeleri vatandaşlara ulaştıran gazeteciler, Kovid-19 salgınında da ön cephede “haber” için mücadele verdik. Devletin aldığı önlemleri, siyaset kanadından yapılan açıklamaları, Kovid-19 tedavileri ve aşılarıyla ilgili güncel gelişmeleri anbean kamuoyuna aktaran medya mensupları, kimi zaman da çarşıda, pazarda, sokakta halkın nabzını tuttuk, esnafın, çiftçinin, işçinin dertlerini duyurduk dedi.”

“17 GAZETECİ KOVİD’E YENİK DÜŞTÜ”

Kamburoğlu, Muhabirinden kameramanına, foto muhabirinden editörüne kadar tüm alanlardaki medya çalışanlarından Kovid-19’a yenik düşenler, en yakınlarını bu hastalığa kurban verenler de oldu. Tüm zorluklara rağmen biz gazeteciler olarak haber peşinde koşmaktan hiçbir zaman vazgeçmedik. İsviçre’nin Cenevre kenti merkezli sivil toplum kuruluşu Press Emblem Campaign’in (PEC) 5 Ocak’ta yaptığı açıklamaya göre, mart başından bu yana 59 ülkeden 600’den fazla gazeteci Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Salgın nedeniyle Türkiye’de de 17 gazeteci vefat etti. Ölen meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

“YEREL BASIN EKONOMİK ZORLUKLAR İÇERİSİNDEDİR”

Kamburoğlu, “Vatandaşların haber alma hakkını teslim etmek için 7 gün 24 saat çabalayan basın mensupları için “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanıyor. Fakat yerel basın olarak ekonomik anlamda zor günlerden geçiyoruz. Hiçbir maddi destek almadan ayakta kalmamız ve yayın hayatımıza devam etmemiz mümkün olmayacak. Öyle zannediyorum ki! Tüm yerel basın camiasının sıkıntısı aynı yöndedir.  Aynı zorlukları ve güçlükleri çekiyoruz. Sorunlarımız ve sıkıntılarımız aynıdır. Yerel basının maddi ve manevi anlamda desteklenmesini umut ediyor ve bekliyoruz.  Kamburoğlu, Bu nazik ziyaretleri için Günaydın Trabzon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Günaydın bey’e ve Haber Müdürü Emir Can Cinal Bey’e teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum dedi.”