Vakfıkebir MHP İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, Gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ve Haber Müdürü Saydık Aydın’a yakın bir tarihte açılışı yapılacak olan Alparslan Türkeş Caddesi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vakfıkebir MHP İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, Gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ve Haber Müdürü Sadık Aydın ile bir süre sohbet etti. Başkan Baltürk, Vakfıkebir Belediye Meclisinde onaylanıp Büyükşehir Belediye Meclisinden geçen Başbuğ Alpaslan Türkeş Caddesi ile ilgili bilgi verdi.

“MUHAMMET BEY BAŞTA OLMAK ÜZERE BÜTÜN MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Vakfıkebir MHP İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk ziyaret sırasında yaptığı açıklamada; “Seçim çalışmaları programımız dahilinde yaptığımız çalışmalar noktasında Vakfıkebir Milliyetçi Hareket Partisi ilçe teşkilatı olarak ne tür faaliyetlerde bulunabiliriz noktasında çalışmalarımız vardı. Bu faaliyetler kapsamında merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in adının Vakfıkebir’deki bir caddede yaşatılması seçimden önce de planladığımız çalışmalardan bir tanesi idi. Rahmetli Başbuğumuz Alpaslan Türkeş Bey’in ilçemizdeki bir caddemize isminin verilmesi noktasında yönetim olarak bir fikir birliğine vardık. Daha sonra bu isteğimizi Sayın Belediye Başkanımız Muhammet Balta Bey’e ilettik. Sayın Başkanımızda uygun gördü. Bizde ilçe teşkilatı olarak partimizin Belediye Meclis üyeleri vasıtası ile Belediye meclisine Başbuğ Alpaslan Türkeş’in isimin verilmesi noktasında bir önerge verdirdik. Burada özellikle altını önemle çizmek isterim ki! İlçemizdeki bir caddeye Başbuğumuz Alpaslan Türkeş’in isminin verilmesi noktasında Sayın Belediye Başkanımız Muhammet Balta Bey çok ciddi anlamda bizlere destek olmuştur. Bu destek dolayısı ile Sayın Belediye Başkanımıza partim adına özellikle teşekkür ediyorum. Belediye meclisine sunduğumuz isim verilmesi hususundaki önerge bütün Vakfıkebir Belediye Meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi. Bütün Meclis üyelerinin oyları ile kabul edilmesi bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Bu anlamda AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve Milliyetçi Hareket Partili Belediye Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Vakfıkebir Belediye Meclisinden geçen karar aynı şekilde Büyükşehir Belediye Meclisinden de geçti. İsmin verilmesi karara bağlandı. Şuan itibariyle hangi caddeye verileceği noktasındaki çalışmalarımız sürüyor. Yakın bir tarihte de bu caddenin neresi olduğunu ve açılışını yapacağız dedi.”

“İLÇEMİZDE BAŞBUĞ ALPASLAN TÜRKEŞ’İN İSMİ YAŞATILACAK”

MHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, “İsmin verileceği cadde de bir açılış programı da organize etmeyi planlıyoruz. Pandemi kuralları gereği şuan açılış programımızı askıya almış durudayız. İsmin verileceği cadde de ilçemize ve partimize yakışır bir açılış organize etmek istiyoruz. Eğer şartlar uygun olursa Sayın Genel Başkanımız Bilge Lider Dr. Devlet Bahçeli Bey’in de katılımı ile bu açılışı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Programı da hazırlıyoruz. Yakın bir tarihte eğer uygun olup şartlar el verirse genel başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’yi de davet edip görkemli bir açılış yapmayı düşünüyoruz. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bey’in Şalpazarı’nda bir programı var. Eğer uygun şartlar olumlu olursa biz de açılışı o dönemde Genel Başkanımızın da katılımları ile beraber caddenin açılışını yapmayı düşünüyoruz. Genel Başkanımız açılışa gelirse bizler için gurur ve vizyon olur. Fakat şartlar uygun olmaz Sayın Genel Başkanımız katılamazsa bizde partili büyüklerimizin ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ile açılış organizasyonunu yaparız. Türk Dünyasına ve Türkiye Cumhuriyetine kendini adamış merhum Başbuğumuzun adının yaşatılması bizleri son derece mutlu edecektir. İlçemize ve Ülkücü camiaya hayırlı olsun. Bu vizyon projemizi gerçekleştirdikten sonra bundan sonraki çalışmalarımız da devam edecek. Bu bağlamda yönetim kurulu arkadaşımız ile beraber sürekli istişare halindeyiz. Ülkücü camiaya Vakfıkebir İlçe Teşkilatı olarak Büyükliman Postası Gazetesi aracılığı ile bu müjdeyi veriyoruz.  Şimdiden ‘’Alparslan Türkeş Caddesi’’ Vakfıkebir’imize hayırlı olsun.'' Şeklinde konuştu.