Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesinde 2018-2019 Eğitim -Öğretim yılı Okul Aile Birliği Toplantısı yapıldı. Okulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen aile birliği toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 

Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi'nde yapılan Okul Aile Birliği Toplantısı yapıldı. Toplantının Divan Başkanlığına TİSKİ Müdürlerinden Nevzat Kamiloğlu seçildi. Divan Kurulu seçimlerinin ardından ilk konuşmayı Okul Aile Birliği Başkanı Sadık Aydın yaptı.



"BAŞARILI EĞİTİM ANLAYIŞININ TEMELİ FEDAKÂRLIK VE SEVGİDİR"
Başkan Sadık Aydın konuşmasında; "1968 Yılında “Eğitimde Yeni Bir Çığır” sloganıyla yola çıkan Gülbahar Hatun Anadolu lisesi yani eski adıyla Vakfıkebir Lisesi geçen süre içerisinde birçok başarılara imza atmıştır. Bilim, sanat ve spor dallarında başarılarla dolu birçok faaliyetler göstermiştir. Gülbahar Hatun Anadolu Lisesinin öğrenci ve öğretmenleri her zaman seçkin, örnek ve bilgili insanlar olmuşlardır. Başarılı eğitim anlayışının temeli fedakârlık ve sevgidir. Gülbahar Hatun Anadolu lisemiz yeni fikirlere açık olmasıyla, yaptığı etkinliklerle eğitim camiasında hep örnek olmuştur. Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi, öğrencilerini Atatürk ilke ve inkılâplarına, Türk Milli Eğitiminin amaçlarına ve çağın gereklerine, Devletine, bayrağına, dinine, örf ve adetlerine bağlı uygun bireyler olarak yetiştirmektedir. Değerli veliler, Çocuklarımız için oto-Kontrol sistemini elimizde tutabilirsek başarı da kaçınılmaz olarak gelecektir. Veliler olarak okuldan, öğretmenlerimizden beklediğimiz duyarlılığı sizlerinde göstererek çocuklarınıza yardımcı olmanız gerekmektedir. Öğretmenlerimize ve idarecilerimize güvenin. Peşin yargılı olmayın. Hiç bir öğretmen sizlerin düşmanı değildir. Okulumuza Katkılarından dolayı ilçemizdeki işadamlarımıza ve özellikle Her zaman bizlerin yanında olan ve desteğini hiç bir zaman esirgemeyen çok değerli Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta'ya sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Dedi.
"EĞİTİM TEK AŞAMALI BİR OLGU DEĞİLDİR."
Başkanın konuşmasının ardından Okul Müdürü Kadri Alay velilere hitaben yaptığı Konuşmasında özellikle bağımlılıkla mücadeleye vurgu yaptı. Müdür Kadri Alay, “Çağımızın hastalığı konumuna gelen teknoloji bağımlılığından çocuklarımızı uzak tutmalıyız. Teknolojinin gerekli zamanlarda, verimli ve bilinçli olarak kullanılmasını çocuklarımıza benimsetmeliyiz. Bunun dışında diğer bağımlılıklar ve kötü alışkanlıklardan çocuklarımızı uzak tutmak için üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getirmeliyiz. Çocuklarımızın okuma alışkanlığını kazanmalarını sağlamalıyız. Okul sporları, tiyatro faaliyetleri gibi kaynaştırıcı aktiviteler ile çocuklarımızın sosyal yaşamlarının gelişmesine katkıda bulunmalıyız. Okul, öğrenci ve veli işbirliğini kaliteli eğitim öğretim ile güçlendirerek çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Bilhassa Okul kıyafetleri konusunda çocuklarınızın kıyafetlerine dikkat edin. Okul kıyafetiyle okula gelmeleri önemlidir. Asla kahvaltı yaptırmadan çocuğunuzu evden okula göndermeyin. Okula geç kalmamaları konusunda uyarın. Eğitim tek aşamalı bir olgu değildir. Hem öğrenciler hem eğitim kurumu hem de aile bu işin parçasıdır. Bu üç sacayağını birbirinden bağımsız düşünmek doğru değildir. Toplantıya katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.
Konuşmaların ardından yönetim kurulu ve denetleme kurulu faaliyet raporları okunarak ibra edildi. Daha sonra Okul Aile Birliği yönetim kurulu ve denetleme kurulu seçimleri yapıldı. Mevcut Başkan Sadık Aydın yeniden oy birliği ile okul aile birliği başkanlığa seçildi.
Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Sadık Aydın, Fevzi Çalışkan, Resul Özoğlu, Zekai Kamiloğlu, Emrah Karahan. Denetleme Kurulu; Mehmet Algan ve Zühtü Bilginden oluştu. Toplantı dilek ve temennilerin ardından son buldu.