İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen “Kadınlar Üretiyor Vakfıkebir Kazanıyor” projesiyle bir araya gelen kadın çiftçiler projenin tamamlanması sonucunda Kooperatif kurmaya karar verdiler. Kadın Çiftçiler 2018 yılında kurdukları “Vakfıkebir Kadınları Güçlendirme ve Dayanışma Derneği” sonrasında “Vakfıkebir Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifini” kurulumu için de gerekli resmi işlemlere başlanıldığı bildirildi. Vakfıkebir İlçemize bağlı farklı Mahallelerden bir araya gelen 11 çalışkan kadın çiftçi kooperatifin kurucu üyesi olarak Trabzon Ticaret İl Müdürlüğüne Resmi başvurularını tamamladığı belirtildi.

Kurulacak Kadın Kooperatifi ile ilçemizdeki kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçları ile ekonomik faaliyetleri kapsamında yer alan mal ve hizmet üretimi ile bunların pazarlanmasına yönelik ihtiyaçlarını karşılamak, girişimlerini desteklemek, üretim becerilerini geliştirmek, böylece ortaklarının ekonomik menfaatlerini koruyarak sağlıklı ve gelişmiş bir çevrede yaşamaları sağlanacaktır.

Kooperatif bünyesinde üretim atölyesi oluşturularak bölgemizde üretilen doğal tarımsal ve hayvansal ürünler kadın çiftçiler tarafından işlenip marka değeri kazandırılarak aile ve bölge ekonomisine katkıda bulunulması hedeflenmektedir. Kurulacak Kadın Kooperatifinin Vakfıkebir’imze hayırlara vesile olmasını diliyoruz.