Bir zamanların efsane lisesi olan Vakfıkebir Lisesinin bando takımı 48 yıl önce meşhur Vakfıkebir iskelesinde bir bayram sonrası hatıra fotoğrafı çektirmişlerdi. Bu gün ise o hatırayı sivil bando takımı yeniden canlandırdı.

Vakfıkebir ilçesinin ve bölge ilçelerinin önemli değerlerinin yetişmesine vesile olan ve halen daha önemli değerleri yetiştirmek için eğitim hayatına devam eden eski Vakfıkebir Lisesi (şimdiki Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi), o dönemki okulunun bando takımı 1973 yılında bir bayram kutlaması sonrası ilçedeki iskeleye gidip o yıllarda okulda matematik öğretmeni olan Tonyalı hemşerimiz Rasim Siyah önderliğinde hatıra fotoğrafı çektirmişlerdi. 1973 yılından bu güne ilçenin tarihi bilgilerinde önemli bir yer tutan bu hatıra fotoğrafına duyarsız kalmayan Belediye Başkanı Muhammet Balta, Sivil Bando Kurucusu Anıl Sağlam ve bando takımı iskeleye giderek aynı hatırayı canlandırmak ve tarihe ışık tutmak adına fotoğraf çektirdiler.

Vakfıkebir İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında sivil bando takımı ilçe halkına doyulmaz bir zevkle coşkulu bir şekilde kurtuluş etkinliklerini kutlamasına vesile oldular.  Sivil bando takımı yaşattığı coşku ile ilçe tarihine damga vurdu. Bu etkinlikler sonrası başta Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta olmak üzere Vakfıkebir ilçesinde çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışan bay ve bayanlardan oluşan sivil bando takımı 48 yıl önce ilçedeki iskeleye giderek efsane lisesinin bando takımının fotoğraf çektirdiği yerde aynı hatırayı canlandırdılar. 1973 yılından bu güne 48 yıl geçmesine rağmen çekilen fotoğrafın bir tarihi değer olması açısında 2021 yılında 14 Şubat Vakfıkebir’in düşman işgalinden kurtuluşunda çekilen yeni fotoğrafında yıllar sonra yine tarihi yaşatması açısından önem taşımaktadır.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise yaptığı açıklamada, “1973 yılında çekilen bu fotoğrafın ilçemizin ve iskelenin tarihine ışık tutan önemli bir anı fotoğrafı olduğunu söyleyebilirim dedi.”  Başkan Balta, Aradan 48 yıl geçmesine rağmen bu gün bizim aynı yerde aynı tarihi anıyı yaşatmak için çektirdiğimiz fotoğraf belki 50 yıl sonra bizlerin torunları tarafından heyecanla incelenecek ve bizleri yad edecekler. Bu tür eski çekilmiş fotoğraflar tarihimize ışık tutan önemli hatıra fotoğraflarıdır. Bilhassa gençlerimizin de yarım asırlık tarihlerini yaşatmak ve yad etmek istemeleri yani ilçenin tarihine sahip çıkmaları ilçemizin geleceği için çok önemli atılımlardır. Bu anlamda başta Anıl Sağlam kardeşimiz olmak üzere sivil bando takımımızın tüm fertlerine ilçe halkımıza bu anlamlı günde yaşattıkları coşku için teşekkür ediyorum. Ayrıca tarihin derinliklerine giderek 1973 yılında çekilen fotoğrafın yeniden canlandırılması ve o dönemki büyüklerimizi anma fırsatını bizlere vererek yeni bir hatıra fotoğrafında birlikte onlarla olma fırsatını bizlere sundukları  için tüm takımı kutluyorum dedi.