Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, son dönemlerde KATAR ile ilgili olarak gündeme gelen konular hakkında açıklamada bulundu.

MHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk yaptığı açıklamada, “1913'e kadar Basra vilâyetimizin Lahsa sancağının bir kazası olan KATAR'ı Balkan savaşlarında Bulgarlar Çatalca’ya dayanınca imzaladığımız Londra Antlaşmasıyla İngiltere’ye kaybettiğimizi biliyor muydunuz? KATAR,1517 Mısır seferinden itibaren Osmanlı toprağıydı ancak Arap yarımadası eski halinde, yerel kabilelere bırakılmıştı. Ziraat Bankası’nın ileri görüşlü kurucusu Mithat Paşa, Bağdat valiliği yaptığı dönemde İngilizlerin bulaştığı Katar'a bir sefer düzenledi. İşte o günler İngiliz emperyalizmine Anadolu'dan önce başkaldıran katar'ın en güzel günleriydi. 1915'te Osmanlı askerinin çekildiği katar camilerinde 1960'a kadar sultan Abdülhamit adına hutbe okunduğu söylenir. Bunun geleneksel " Siyasi hâkimiyet sembolü" olduğunu da bilenler bilir. Osmanlıya bağlı kalmak için 1915'e kadar İngilizlere karşı direnen tek sancak olan KATAR’IN dünya genelinde yaklaşık 400 milyar dolarlık yatırımı var. İlk sıraları 60 milyar dolarla İngiltere,45 milyar dolarla ABD 30 milyar dolarla Almanya kapmış durumda iken kimse bu ülkelerin Katar'a satıldığını dinlettirmedi. Finans ve Ticaret aleminin "Yabancı sermaye"diye takla attığı ekonomi dünyasında katarın kapışılan dış yatırımlarda TÜRKİYE yaklaşık 20 milyon dolarla 7.sırada yer alıyor. Katar' la kurulan sıçak dostluk Türk vizyonuna hele de üç hilalin altında siyaset yapan Kızılelma yolcularına maddi, manevi değer katar. Bugünkü katar emirinin dedesinin dedesi son Katar kaymakamımız casim bin Muhammed son bir umutla Balkan savaşlarında 25.000 rupi göndererek elinden geleni yapmaya çalıştı (1 rupi en az 12 gram gümüş değerindeydi)

Geçtiğimiz günlerde gemimiz, tankımız, uçağımız daha sağlam olsun diye elini cebine atan katar, Türk silahlı kuvvetlerine ilk kez yatırım yapmıyordu! KATAR’A satıldı denilen tank fabrikamız şu an atıl durumda ve sadece tamir bakım yapılabiliyor. Antlaşma gereği burada üretilen tankların satışı Türkiye'nin kontrolü altında yapılacak. KATAR tarihinden gelen Bosna, Kosova, Kırım, Kıbrıs, Kafkasya benzeri bir dosttur.

Sağına soluna bakmadan Kızılelma yoluna çıkılmaz. Dostu düşmanı bilmeden Turan kurulmaz. Askere Düşmanlık Düşmana Askerliktir.