Balık av yasağı, balık popülasyonunu koruma adına uygulanır. Yılın yarısında belirli yöntemler dışında avlanma yasaklanır ve bu süreçte denizlerimizde balık hayatının çoğalması beklenir.

Balık av yasağı, balık popülasyonunu koruma adına uygulanır. Yılın yarısında belirli yöntemler dışında avlanma yasaklanır ve bu süreçte denizlerimizde balık hayatının çoğalması beklenir. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 15 Nisan 2020 tarihinden itibaren trol ve gırgır ağları ile yapılan av sezonunun sona erdiğini açıklamıştı. Ülkemiz, Karadeniz, Ege ve Akdeniz’in dışında bir iç deniz olan Marmara’ya sahipken malesef son dönemde balıkçılık olumlu bir gidişata sahip değil. Küresel bozulmalar, yanlış avlanmalar balık çeşitliliği ve sayısında ciddi azalmalara yol açtı. Bunun korunması adına belirli tarihlerde balıkçılık faaliyetlerine müsaade edilmiyor.
2020 Balık av yasağı 15 Nisan itibariyle başlamıştı. Peki 2020 Balık sezonu ne zaman başlayacak, balık av yasağı ne zaman bitecek? Son dönemde sofralarımızda yeteri kadar ve çeşitlerde balık tüketme imkanına sahip olamıyoruz. Yıl içinde belirli dönemlerde balık av yasağı uygulanıyor ve bu sayede balık çeşitliliğinin ve sayısının artması amaç ediniliyor. Balık sezonu ne zaman başlayacak? Eylül ayının yaklaşmasıyla beraber, balık sezonu için geri sayım başladı. Av sezonu için hazırlıklarına başlayan balıkçılar, ağlarını ve teknelerini tamir etmeyi sürdürüyor. Balık yasağının kalkıp, balıkçıların ağlarını denize göndermesiyle birlikte bu yıl da balık pazarları yeniden hareketlenecek. Balıkçılar bu sezon çapari ve palamuttan umutlu olduklarını söylüyor.
2020 BALIK SEZONUNUN BAŞLAYACAĞI TARİH VE KONUYLA İLGİLİ BİLGİLER.
Geçen nisan başlayan balık yasağının ardından, balıkçılar eylül ayında yeniden ağlarını atacak. Kovid-19 salgını ve yeterli avlanma olmaması nedeniyle av yasağının başladığı 15 Nisan'dan önce paydos eden balıkçılar, yeni sezon için hazırlıklarını tamamlıyorlar. 1 Eylül’de bitecek olan avlanma yasağıyla beraber sofralarda balıklar yeniden yerlerini alacak.
BALIK SEZONU NE ZAMAN AÇILIYOR?
Vakfıkebir de balıkçılar, av yasağının kalkmasına kısa süre kala son hazırlıklarını sürdürüyor. Vakfıkebir ilçesindeki limanda, 1 Eylül’de sona erecek ağ ile avlanma yasağı öncesinde balıkçılar hazırlıklarına başladı. Ağlarını ve teknelerini tamir etmeye başlayan balıkçılar, av sezonuna hazır halde girmek istiyor. Geçen yıl palamuttan umduğunu bulamayan balıkçılar, bu sezon çapari ile avda kendini gösteren palamuttan umutlu olduklarını söylediler. 31 Ağustos’u 1 Eylül’e bağlayan gece 00.00’da ilk ağlarını atacak olan balıkçılar, yeni sezon hazırlıklarını son hızıyla sürdürüyor.