Vakfıkebir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ERASMUS+ kapsamında yapılan ‘AVRUPA’DA STAJ KARADENİZ’DE İSTİHDAM’ projesi ile ilgili tanıtım kokteyli okulun salonunda gerçekleştirildi. Katılımcılara proje içeriği anlatıldı.



Avrupa’da Staj Karadeniz de İstihdam projesi tanıtım kokteyli İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Okul Müdürü Cemile Kahyaoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Proje Hakkında ise okulun müdür yardımcısı Fatih Birinci bilgi verdi. Programın sunuculuğunu okulun öğretmenlerinden Sabiha Gül Bircan yaptı. Okul Müdürü Kahyaoğlu yaptığı konuşmasında şunları söyledi. 
“MACARİSTAN, LETONYA VE LİTVANYA’DA STAJ”
Kahyaoğlu; “Okulumuz Vakfıkebir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 2017 çağrı döneminde Türkiye Ulusal Ajans-Erasmus KA102 projeler kapsamında “Avrupa’da Staj Karadeniz de İstihdam ”isimli proje ile başvurmuş olup projemiz 38.505 avroluk bütçesi ile kabul görmüştür. Teknolojinin hızlı değişimi ile birlikte ortaya çıkan yeni teknik ve bilimsel alanları nitelikli iş gücüyle bir araya getirerek öğrencilerimiz çağı takip etmelerini ve kendilerini geliştirmelerini amaçlamaktayız. Bu proje ile alanlarında kendilerini geliştirmenin yanında belki de Trabzon ili sınırlarına çıkmayan bireyleri ülke sınırları dışına çıkartarak farklı kültürlerle buluşmalarını ve ufuklarını genişletmelerini; yanlarında aileleri olmadan kendilerine olan güvenlerini artırmak, Yabancı dil gelişimlerini sağlamaları içinde fırsatlar doğmuştur. 22 öğrenci, 3 öğretmen ve üç idareci ile Macaristan, Letonya ve Litvanya’ya  üç farklı alanda yapılacak olan ziyarette örgün eğitimdeki öğrencilerimizle beraber mesleki eğitim merkezindeki çırak olarak eğitim alan öğrencilerimizde bu imkanlardan yararlanacaklardır. Bunun yanında üç tane dezavantajlı kaynaştırma öğrencimizde yine bu projeden yararlanarak yurt dışına çıkarak kendini geliştirme imkânı bulacaktır. Açılış toplantımızda bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.” Dedi.
“AVRUPA’DA STAJ KARADENİZ’DE İSTİHDAM”
Okul Müdürü Yardımcısı Fatih Birinci ise proje hakkında bilgilendirme yaptı. “Proje Sahibi Kurum: Vakfıkebir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Başvurulan Program :Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği, Proje Adı : Avrupa’da Staj Karadeniz’de İstihdam. Proje Yurt dışı Ortakları: 1- Macaristan (Kaposvári SZC LampingJózsefMüszakiSzakgimnáziumaésSzakközépiskolája), 2- Litvanya (Utenoskolegija), 3- Letonya (Daugavpilstehnikums), Proje Bütçesi: 38.505 Euro.
Bir mesleki eğitim kurumu olarak okulumuza yüklenen misyonun yerine getirilmesi ve bölgedeki gelişmelerin doğurduğu nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanabilmesi için ilgili sektörlerle işbirliğine gidilerek mevcut durum ve ihtiyaç analizleri yapılmış ve bu analizler ışığında; doğalgaz kaynakçılığı, yiyecek içecek hazırlama ve saç bakım-güzellik hizmetleri alanlarında Erasmus+ mesleki eğitim projesi hazırlanarak bölge ihtiyaçlarına kısa vadede çözümler üretilmesine karar verilmiştir. Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri ve Tesisat Teknolojisi alanlarında mesleki eğitim almakta olan 11 ve 12. sınıfı öğrencileri (yeni mezunlar dahil) ile çırakların (eski çıraklar dahil ) katılımcı olacağı projede 11.02.2018- 03.03.2018 tarihlerinde 2 hafta süreyle; • Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanından 5 öğrenici 2 refakatçi Letonya’da DaugavpilsTehnikums meslek okulunda, • Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanından 8 öğrenici 2 refakatçi Litvanya’da UtenosKolegija meslek okulunda, • Tesisat Teknolojisi Alanından 8 öğrenci 2 refakatçı Macaristan’da Kaposvári SZC Lamping meslek okulunda staj yapacaklardır. En az 3’ü engelli/kaynaştırma olmak üzere toplam katılımcı sayısı 27 ’dir. Proje kapsamında gidecek olan gönüllü öğrencilerimizin fazla olması nedeniyle Proje Katılım Komisyonu tarafından belirtilen kriterler doğrultusunda öğrencilerin alacakları puan üstünlüğüne göre seçim yapılacaktır.” Açıklamasında bulundu.
Tanıtım Kokteyline İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Salih Birincioğlu, Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, Şube Müdürleri, Okul ve Daire Müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri katıldılar.