CHP Vakfıkebir İlçe Teşkilatı, Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. Yıl dönümü dolayısıyla Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Büstüne çelenk sundular ve ardından basın açıklamasında bulundular.

CHP Vakfıkebir İlçe Teşkilatının Hükümet Konağı önündeki çelenk sunma törenine; CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, İYİ Parti İlçe Başkanı Alpaslan Beşli, CHP Vakfıkebir Belediye Meclis Üyesi Ali Alay, İYİ Parti Vakfıkebir Belediye Meclis Üyesi Selim Alp, CHP ve İYİ Parti İlçe yönetim Kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

Tören Atatürk Büstüne çelenk sunmayla başladı. Çelenk sunma sonrası Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete indigal eden şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin tarafından günün anlam ve önemi adına bir açıklama yapıldı.

“ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİ SONSUZA DEK YAŞAYACAK”

Başkan Keskin, “Ülkemizin ve partimizin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 82'inci yıldönümünde bir kez daha saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Atatürk ilke ve devrimleri sonsuza dek yaşayacak. Sonsuza dek yüreklerimizde taşıyacağımız Atatürk sevgisini de, onun ilke ve ölümsüz eserlerini de kimse yok edemeyecek. Ulu Önder Atatürk ile yaşlı genç, kadın erkek tüm kahraman silah arkadaşları görkemli bir kurtuluş mücadelesinin sonunda tam bağımsız bir Türkiye yarattı. Hayatını 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesiyle Türkiye Cumhuriyeti'ne adayan Atatürk, Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak için hepimize emanet etmiştir. Büyük bir hızla ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri alması için çaba gösteren Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin yılmaz bekçileriyiz. O'nun kıymetli emanetlerini sonsuza dek yaşatmanın sözünü bir kez daha yineliyoruz. Aramızdan ayrılışının 82'nci yılında olsak da aradan geçen 82 yıla rağmen Atatürk sevgimiz her geçen artarak sürmüştür, sürecektir. Yurdumuzu parçalamaya niyetli emperyalist işgali ortadan kaldırıp tam bağımsız bir Türkiye armağan eden Atatürk'ten aldığımız güçle ve O'nun yolumuzu aydınlatan ışığıyla yürümeye devam edeceğiz.

Başta Atatürk olmak üzere, yiğit silah arkadaşlarını, sonsuzluğa uğurladığımız aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnet, sevgi ve şükranla anıyoruz dedi.”