Vakfıkebir'de açılan Arapça kursu programının 1'inci yılını tamamlayan din görevlilerine Tebrik Belgesi verildi.



Vakfıkebir İlçe Müftülüğü tarafından, Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile Arapça okutabilecek uzman kişiler yetiştirmek amacıyla "Arapça Öğretici Eğitimi Kursu" adı altında planlanan Arapça kursu programının 1'inci yılını tamamlayan din görevlilerine Tebrik Belgesi verildi.
İlçe Vaizi Ekrem Akbaş tarafından Merkez Kur'an Kursunda verilen Arapça kursu, iki yıllık olarak planlandı. 2018 yılı Eylül ayında başlayan kursun birinci yılı Haziran 2019 yılı itibariyle sona erdi. Kursun ilk yılını başarı ile tamamlayan 33 kişiye, Merkez Kur'an Kursunda düzenlenen merasimle Tebrik Belgesi verildi. Vaiz Ekrem Akbaş'a ise kursiyerler adına İmam Hatip Bahri Bayram çiçek takdim etti.
MÜFTÜ KÖKSAL: ANLAYANLAR, SÜREKLİ OKUYANLARDAN ÇIKMIŞTIR
Burada kısa bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, zaman ayırarak kursa katılan din görevlilerini üstün gayretlerinden dolayı tebrik etti. Vakfıkebir’deki yoğun irşat programlarına ilave, Beşikdüzü Cezaevinde de haftada iki gün dini ahlaki program yapan Vaiz Ekrem Akbaş’a da Kur’an’ın anlaşılmasına müteveccih böyle bir programın hocalığını üstlenme fedakarlığı göstermesinden ötürü teşekkür eden Müftü Köksal; "Kursun birinci yılını başarılı bir şekilde tamamladınız. Vaizimiz Ekrem Hocamızı ve her birinizi başarılı çalışmalarınız ve üstün gayretlerinizden dolayı tebrik ediyorum. Burada öğrendiklerinizi unutmamanız ve gelecek yılın programını da başarılı bir şekilde tamamlayabilmeniz için her gün mutlaka Arapça fıkıh metinleri okuyun ve anlamaya çalışın. Okumadan anlayamazsınız. Anlayanlar, sürekli okuyanlardan çıkmıştır. Şimdiye kadar, okumayanlardan anlayan çıkmadı. Sizler bu çalışmanızla, aynı zamanda toplumda kifa-i bir ödevi de yerine getirmiş oluyorsunuz; yani bu toplumda bu işi hiç kimse yapmazsa bütün toplum sorumlu, o nedenle sizler bu sorumluluğu da üstlenmiş oldunuz. İlmin zekatı, öğrendiklerini başkalarına anlatmak, onlarla paylaşmaktır. İlmi sarfetmekte cimri davranan adam ilimden nasiplenememiştir. Anne-babalar çocuklarının başarılarından dolayı nasıl iftihar ederse hoca da kendisinden ilim öğrenenlerin başarılarından dolayı iftihar eder. Onun için önemli bir göreviniz var. Zor bir iştir ama zorun karşılığında ona göre de mükafatı vardır." dedi.
2 yıllık olarak planlanan ve her yıl Eylül-Haziran ayları arasında haftada iki gün verilen "Arapça Öğretici Eğitimi Kursu"nun ilk yılı Sarf ilmi ağırlıklı geçerken, gelecek yıl programında ise Nahiv ilmi ağırlıklı olarak Avamil ve İzhar kitaplarının Kur'an-ı Kerim'den uygulamalı olarak okunması yer alıyor.