Vakfıkebir ilçesindeki Cumhuriyet Anaokulu öğrencilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle hazırladıkları etkinlikler büyük beğeni topladı.



Okulda düzenlenen Programa okulda görev alan öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Okul Müdiresi Nural Balta’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.
“GÜN BİZİM, GELECEK BİZİM. BU VATAN HEPİMİZİNDİR”
Müdire Balta; “Bugün TBMM’nin açılışının 98. yıldönümünü ve bu vesileyle çocuklara bugünün bayram olarak ilan edilişini kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. Bugünleri bizlere armağan eden başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve sonrasında vatanımızı canından çok seven şehitlerimize ve gazilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Güzel ülkemin güzel çocukları… Gülelim, oynayalım, sevinelim, eğlenelim. Bütün bunları yaparken bizlere bugünleri sunan büyüklerimizi unutmayalım. Gözlerinde umut ışığı parlayan sevgili çocuklar… Gün bizim, gelecek bizim. Bu vatan hepimizin. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde TBMM açılışının 98. yılını kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Atatürk'ün, 'Ey yükselen yeni nesil İstikbal sizsiniz, Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz' sözlerini unutmayınız. 23 Nisan dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır. Dünya çocuklarının barış ve kardeşlik duyguları içinde bir araya gelmesine vesile olmaktadır. Dünyanın bütün çocuklarının barış ve mutluluk içinde yaşayacağı yarınların yakın olmasını temenni ediyorum. Daha güzel bir dünyada sevgi, dostluk, barış çiçeklerini doyasıya koklayacağımız, daha güzel günlerde yaşayabilmek ümidiyle bayramınız kutlu olsun. Bu anlamda ben öğretmenlerimize ve çocuklarımızın ailelerine hazırladıkları etkinlikten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte, miniklerin birbirinden güzel gösterisi, şiirler, ront gösterisi, koro ve şapka defilesi büyük beğeni kazandı. Etkinliklerin ardından Okul bahçesine kurulan şişme parkta çocuklar doyasıya eğlendiler.