Vakfıkebir Liman Başkanlığınca, Amatör Denizcilik Belgesi sınavı yapıldı. Vakfıkebir Uygulama Oteli Konferans Salonunda yapılan sınavdan önce tanıtım semineri düzenlendi.



Sınav öncesi Trabzon Liman Başkanlığı Uzmanı tarafından seminer verildi. Seminerin ardından yaklaşık 519 kişi 4 oturumda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde sınava tabi tutuldu. Vakfıkebir Liman Başkanı Birol Kara, sınav sonrası yaptığı açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan "Hedef 2023 - 1 Milyon Amatör Denizci Projesi" kapsamında çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Sınav değerlendirmesinin ardından amatör denizcilere belge verileceğini belirten Kara, şöyle konuştu:"Projeye 2 Ekim 2018 tarihinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan'ın takdimi ile start verildi. Bakanlık tarafından başlatılan proje, etrafı denizlerle çevrili Türkiye'de insanların denizle daha fazla kucaklaşmasını amaçlamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılına kadar en az 1 milyon amatör denizci belgesi sahibi vatandaşımızın olması hedefleniyor."
Bu kapsamda Vakfıkebir'de sınav yaptıklarını dile getiren Kara, 01 Aralık 2018 tarihinde sınavın ilk ayağını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Sınavın İkinci ayağının 22 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilecektir, Kurs ve sınava katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.