“BÜYÜKLERİMİZE HER ZAMAN MİNNETTARIZ” “BÜYÜKLERİMİZE HER ZAMAN MİNNETTARIZ”

4 Nisan 1997’de ebediyete uğurladığımız Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş’in ölümünün 25. yıl dönümünde tüm Türkiye’de ve Türk Cumhuriyetlerinde olduğu gibi, Vakfıkebir Merkez Eski Camii’nde de Kur’an Tilaveti ve Dualarla anıldı. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, merhum Alparslan Türkeş'in vefatının 25. yıl dönümü münasebetiyle 4 Nisan Pazartesi günü Öğlen namazına müteakip Vakfıkebir Merkez Eski Camii’nde Kuran’ı Kerim okutularak dualar edildiğini kaydetti. Türkeş'in ölümünün üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen, teşkilatlarının halen onun ülkü ve ideallerine sıkı sıkıya bağlı olduğunu dile getiren Baltürk, "Yüreği millet sevgisi ile çarpan cesur aydınlardan oluşan bir avuç mücadele adamının O'nun öncülüğünde başlattığı bu uzun yolculuk aşama aşama köklenerek bugün vazgeçilmez bir siyasal hareket haline gelmiştir. Bugün, karşımızdaki ağır ve tahrik edici, tahammülü çok zor olan milli sorunlar karşısında dahi Türk milliyetçileri ve Ülkücü gençlik, sağduyulu, gerçekçi ve dengeli davranabiliyorsa, bu hasletlerin yerleşmesinde şüphe yok ki merhum liderimizin etkisi çok büyüktür. Başbuğ Alparslan Türkeş, Türk-İslam aleminde milyonlarca yüreğin sevgisini ve saygısını kazanmış, onun fikirlerine ve mücadelesine gösterilen hürmet ve takdir her geçen gün daha çok artmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Başbuğumuz merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’i vefatının 25. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor;  Türk Dünyasının Lideri Merhum Genel Başkanımız Alparslan Türkeş beyin kaybından bu yana geçen 25 yıldan sonra da, hiç değişmeyecek olan Başbuğumuz Merhum Alparslan Türkeş Bey'i ve aziz ülkü şehitlerini saygı, sevgi minnet ve rahmetle yad ediyorum, ruhunuz şat mekanınız cennet olsun’’ diye konuştu.

Ayrıca bu gün Kuran’ı Kerim okuyup dua ettiren bu günümüzü onurlandıran Eski Cami emekli İmam-Hatip’i Osman Hacıahmetoğlu’na, Eski Cami İmam-Hatip’i Ali Osman Birinci’ye,  Dumbul Cami İmam Hatip’i Ahmet Sağlam’a, Karadağ Yayla Cami İmam Hatip’i Muammer Olgun ve İlçemiz Müftülük Memuru Hakan Günaydın’a teşekkür etti.