Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Samim Aksoy, 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.



Müdür Aksoy mesajında;” Okuma yazmanın hayatın en önemli olgularından birisi olduğunu belirtti. Okur yazarlığın artırılması gerektiğini vurgulayan Aksoy, "Okumak insan kişiliğini, karakterini ve doğrularını insana tanıtarak geleceğe yeni ufukların açılmasını sağlamaktadır. Okumak bir alışkanlıktır ve alışkanlıklar ise çevreyle edinilir. Toplumumuz da okumayı seven ve çocukları ile kütüphanelere giden anne babalar, çocuklarında da kitap okuma sevgisi uyandırırlar" dedi.
Müdür Aksoy; “Araştırmanın, sorgulamanın, yazmanın, analitik düşünmenin anahtarı olan okumanın karanlıkları aydınlığa çevirdiğini belirterek; “Bir toplumda okuryazar oranı ne kadar fazla ise o toplum o ölçüde gelişir ve ilerler. Okumaktır bir milleti uygar yapan. İnsanı insan yapan, bizleri diğer varlıklardan ayıran özelliklerimizden biri de okuryazar olmamızdır. Herkes için daha sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için okuryazarlık temel aşamadır. Geleceği yazmak ve okumak ya da gelecekte söz sahibi olabilmek için okuma yazma bilmek şarttır. Ülkemizdeki okuma yazma bilmeme sorununun giderilmesi için Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve kıymetli eşleri Sn. Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde yeni bir seferberlik başlatılarak bu noktada ilçemizde olduğu gibi ülke genelinde de önemli başarılar elde edildi. Okur-yazar olmak hiçbir vatandaşımızın için geç değil. Devletimizin kapılarını herkese açıktır dedi.”
Müdür Samim Aksoy, "Okumayı yaşam biçimine dönüştürebilmemiz ve bunu gelecek nesillere aktarabilmemiz temennisiyle Dünya Okuma Günümüz kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.