8 AY SONRA SINIFLARINA KOŞARAK GİTTİLER

Okullarda yüz yüze eğitimin ikinci kademesi 12 Ekim 2020 Pazartesi günü başladı. Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulundaki törene katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yüz yüze eğitime geçiş planlamasının ikinci aşamasında, ilkokul 2, 3, 4. sınıflar, köy okulları, 8. ve 12. sınıflar, lise hazırlık sınıfı öğrencileri ile özel gereksinimli öğrenciler haftada 2 gün yüz yüze eğitime başladı. Öğrenciler kadar, veliler de heyecanlı ve tedirgindi. Okul girişinde güvenlik görevlileri çocukların ateşlerini ölçtü. Maskesini ve siperliğini takan öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi. Veliler okul bahçesine dahi alınmadı. Girişlerde çocukların ateşleri ölçüldü, elleri dezenfekte edildi. Sosyal mesafe kuralına göre içeri alınan çocukların hayli heyecanlı olduğu gözlendi.

SOSYAL MESAFEYE KURALLARINA GÖRE SINIFLARA ALINDILAR

Vakfıkebir’de ilkokullar, ortaokulların 8. ve liselerin 12. sınıfları ile özel gereksinimli çocukların eğitim öğretim gördüğü okullarda yüz yüze eğitim başladı. Okul girişinde öğretmenler ve idareciler tarafından karşılanan öğrenciler okul bahçesinde sıra oldu.  Öğrenciler İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra sosyal mesafe kurallarına göre sınıflarına gitti. Veliler ise koronavirüs tedbirleri kapsamında okul bahçesine alınmadı.  Öğretmenler, okul bahçesinin dışında bekleyen velilere sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda sık sık uyarıda bulundu. Okul yöneticileri, öğrencilerin kendilerine emanet olduğunu ve velilerin çıkış saatine kadar evlerine gitmelerini rica ettiler. Okul Müdürü Rahmi Durmuş öğrencilerin uyması gereken kuralları hatırlattı.

ÖĞRENCİLERİMİZİ TEKRAR OKULLARDA GÖRDÜĞÜMÜZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ

Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy törende yaptığı konuşmasında, “Yüz yüze eğitimin ikinci aşaması kapsamında uzun bir aradan sonra öğrencilerin okullara kavuşmasının mutluluğunu paylaştığını ifade etti. 2020-2021 eğitim öğretim yılının ülke için hayırlı olmasını temenni eden Aksoy, eğitim camiasına başarı diledi. Pandemi döneminde göstermiş oldukları özverili çalışmalardan dolayı öğretmen ve idarecilere teşekkür etti.”

Müdür Aksoy, Yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte okullarda öğrencileri görmekten ötürü çok mutlu olduğunu ifade ederek; “ okullarımız öğrenciler olmadığında sadece beton bir yapıdan ibaret oluyor. Sizlerinde bildiği gibi Covid-19 pandemi süreci halen devam etmekte. Bu kapsamda da pek çok tedbir alındı. Bunlardan bir tanesi de yüz yüze eğitime ara verilmesiydi. Kontrollü normalleşme süreci içerisinde yüz yüze eğitim kademeli olarak başlatıldı. İlk aşamada 21 Eylül tarihinde anasınıfı ve birinci sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başladı. Sonrasında Milliği Eğitim Bakanlığımızca yapılan planlama dahilinde bu gün ikinci aşamaya geçiş yaptık. Tüm bu aşamaların tamamında öğrencilerimizle bir araya gelerek onların sevinç ve heyecanına ortak olmaya çalıştım.  Onların mutluluğunu görmek bizleri de çok mutlu ediyor. Son olarak değinmek istediğim konu; okullarımızda Covid-19 tedbirlerine yönelik Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulumuz rehberliğinde hijyen ve sosyal mesafe standartlarının eksiksiz bir şekilde uygulanacağını detaylı bir çalışma yapmış bulunmaktayız. Bu bağlamda yüz yüze eğitime başlayan tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, okullarımızın Covid-19 tedbirlerine uygun bir şekilde hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “ ifadelerini kullandı.