AK Parti Vakfıkebir 7. Olağan İlçe Kongresinde mevcut başkan Ahmet Uzun, tüm delegelerin oyunu alarak yeniden başkan seçildi.





Kongreye, AK Parti Karadeniz Bölgesi İl Koordinatörü Yahya Çelik, TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, AK Parti Trabzon eski milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun ve yönetimi, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali, Yeniden Refah Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı adına Hasan Birinci, Yeniden Refah Partisi Çarşıbaşı İlçe Başkanı Gökhan Şahin, ilçe başkanları ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.




 
“20 YILDIR KESİNTİSİZ İKTİDARDA KALARAK SAYISIZ HİZMETE İMZA ATTIK”
Kongrenin açılış konuşmasını ilçe başkanı Ahmet Uzun yaptı ve şöyle devam etti, “Göreve geldiğimiz günden bu yana her günümüzü Vakfıkebir ilçemize daha fazla hangi hizmetleri verebiliriz düşüncesiyle geçirdiğimizi belirtmek istiyorum. Tüm çabamızı ve enerjimizi bu konulara harcadığımızı, yeri geldi ailelerimizden ve işlerimizden büyük tavizler verdiğimizi, ilçemize bir şeyler kazandırmak adına hemen hemen her günümüzü ziyaretler yaparak ya da ziyaretçi ağırlayarak geçirdiğimizi bilmenizi istiyorum. Hamdolsun ki görev yaptığımız bu dönemde ilçemize birçok hizmeti kazandırmak bizlere nasip oldu. Yapılan hizmetleri tek tek saymayı düşünmüyorum. Bu çalışmaları Belediye Başkanımız ayrıntılı bir şekilde anlatacaktır zaten ama ben sadece bir tanesinden bahsetmek istiyorum. O da 21 yıldır yapılması planlanan fakat çeşitli sebeplerden dolayı yapılamayan Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesidir. Bu büyük hizmetin bizim dönemimizde başlaması benim için büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Bu büyük hizmetin ve diğer tüm hizmetlerin bizlere nasip olmasına vesile olan, başta Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a huzurlarınızda şahsım ve ilçemiz adına teşekkür etmek istiyorum. Biz siyasetin öğrencileriysek Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu işin okuludur bizim için. Ömrünü bu ülkeye hizmet için adamış, yaklaşık 20 yıldır kesintisiz iktidarda kalarak sayamayacağımız kadar hizmetlere imza atmış önderimize huzurlarınızda saygılarımı ve teşekkürlerimi bir kez daha iletmek istiyorum.
Tam bağımsız Türkiye hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlerken onunla aynı çatı altında olmaktan büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Malum biz siyasetin öğrencileriyiz dedik, Genel Başkanımız bu işin okuludur dedik. Peki, öğrenci varsa, okul varsa bir de ne olmalıdır? Tabii ki Öğretmenler olmalıdır. Bize yol gösteren, rehberimiz olan, hatalarımızı düzelten, aynı zamanda önemli yatırımların ilçemize ulaşmasında bizlere her zaman destek olan, benim için Siyasetin Öğretmenleri olan; TBMM Çevre Komisyonu Başkanımız Sayın Muhammet Balta’ya, Trabzon Milletvekillerimiz Sayın Adnan Günnar’a, Sayın Bahar Ayvazoğlu’na, Sayın Salih Cora’ya, İl Başkanımız Sayın Haydar Revi’ye Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’na, Vakfıkebir Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Balta’ya, huzurlarınızda şahsım ve ilçemiz adına teşekkür etmek istiyorum. Bunun yanında yönetim kuruluma, meclis üyelerimize ve aynı ideal uğruna beraber çalıştığımız tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Son olarak partimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm eski İlçe Başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyor, aramızdan ayrılarak ebediyete intikal eden Parti mensuplarımızı da buradan rahmet ve saygıyla anıyorum. Görevde olduğumuz zaman zarfında ilkelerimizden biri de birleştirici yapımızdı. Süreç içinde herkese ve her kesimden vatandaşımıza karşı birleştirici ve kucaklayıcı olmaya çalıştık. Partimizden olana ya da olmayana eşit mesafede olmaya çalıştık. Belki bazı konularda herkesin isteğine cevap veremedik, fakat dinledik, sen ötekisin demedik, en önemlisi hiç kimseye karşı art niyetli olmadık!
 Kapımızı herkese açık tutmaya çalıştık. Herkesi aynı karşıladık, aynı uğurladık. Çok şükür ki sokağa çıktığımızda bunun karşılığını da aldığımızı düşünüyorum. Bahsetmek istediğin son önemli husus; Vakfıkebir olarak tüm seçimlerde AK Partimizin kalesi olmayı başarmamızdır. Genel itibariyle en çok oy alan ilk üç ilçe içerisinde yer aldık. Vakfıkebir Teşkilatı olarak Partimize bu anlamda verdiğimiz katkıdan dolayı kendimi çok şanslı hissediyor, bundan sonraki süreçte de aynı başarıyı devam ettirip daha fazlasını başarabilmenin mücadelesi içerisinde olacağımızı bilmenizi istiyorum. Anlatacak çok şey var fakat böylesi hassas bir dönemde lafı daha fazla uzatmadan ve risk almadan konuşmamı burada bitirmek istiyorum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, bu zor şartlarda buraya gelerek bizlere destek olduğunuz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyerek sözlerini tamamladı.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN EZBERLERİ BOZDU"
TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “Bu ilçenin evladıyım. Geçmiş ve günümüzü kıyaslamaya kalktığımız zaman onu kıyaslayacak yaş grubundayım. Eski Türkiye’de neler vardı? İnsanlar kuyruklardaydı, rehin kalıyorlardı. Hizmet olarak bu ilçede o zamanki sosyal güvenlik bakanı SSK istasyonunda bir masa ve sandalye ile açılış yapmıştı. Yeni Türkiye’de 18 yıldan beri bu ülkede betonun üzerine asfaltı bile beğenmiyoruz. Eskiden patika yol yapıldığında kurban kesiliyordu. Recep Tayyip Erdoğan ezberleri bozdu. Rekor üstüne rekor kırarak altyapı, üst yapı, sağlık, eğitim, savunma ile bütün topluma güven kazandırarak amatör liglerde değil süper liglerde mücadele eden bir ülke haline getirdi. Komisyon Başkanı Muhammet Balta, Ak Parti kendi rekorlarını kendisi kıran bir siyasi partidir. Başkanlık sistemini getirdik. Esasında bakıldığında başörtüsü İmam Hatip sorunlarını çözdük. Irak, Suriye ve dünyanın farklı alanlarında bizi sıkıştırmaya çalışan küresel güçlere karşı mücadele verdik. Emekliye her bayramda bir maaş ikramiye verdik. Yapamaz dedikler Marmaray, Avrasya Tünelini yaptık. Savunmada yüzde 70’i milli yüzde 30’u dışarıya bağımlı olduk. Bundan sonraki hedefimiz yüzde 100’dür. Ak Parti’yi kapatmaya çalıştılar, darbe yapmaya kalkıp sonrasında darbe yaptılar. Bütün bunlara karşı liderimiz dik durdu. Teşkilatlarımız sabırlı şekilde sabrettiler, düşmanların karşısında mücadele verdiler. 18 yıl boyunca rekor üzerine rekor kırıldı” diye konuştu.



Ahmet Uzun başkanlığında AK Parti Vakfıkebir yönetim kurulu asıl üyeleri; Ahmet KILIÇ, Ahmet SATAN, Alper GÜRDAL, Aydın TURMUŞ, Azime BEKTAŞ, Cemil ALBAYRAK, Esin TURAN, Mehmet BAYRAKTAR, Mehmet Salih AYGÜN, Mert BARUTÇU, Müfit YOLCU, Nebahat ALBAYRAK, Süleyman ÖZDEMİR, Yılmaz ATİK’ den oluştu.
İL DELEGELERİ;
Ahmet UZUN, Ahmet KILIÇ, Ahmet SEVİNÇ, Ali Bayram TANRIVERDİ, Ahmet KAMBUROĞLU, Ayhan TURAN, Azime BEKTAŞ, Bilal FURUNCU, Cemil ALBAYRAK, Enver İSKENDEROĞLU, Ersen KARANİS, Havva KAHVECİ, Havva KURT, Mehmet BAYRAKTAR, Muhammet BALTA, Mustafa KARADENİZ, Mustafa SEZGİN, Müfit YOLCU, Süleyman ÖZDEMİR, Şerafettin FURUNCU, Yakup KOYUN, Yunus Halis MOLLAAHMETOĞLU, Yusuf SAĞLAM...