AK Parti Vakfıkebir İlçe Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresinde Kongreye tek aday olarak katılan mevcut Başkan Abdulkadir Kasım yeniden başkanlığa seçildi.

AK Parti Vakfıkebir İlçe Gençlik Kolları Kongresi Divan Kurulunun oluşturulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. AK Parti Trabzon İl Başkan vekili Alper Bektaş, İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Alp, İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, Vakfıkebir Kadın Kolları Başkanı Asiye Kamiloğlu, Belediye Başkanı Muhammet Balta, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.

Kongrede Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali, İl Yönetim Kurulu Üyesi Alper Bektaş birer konuşma yaparak hayırlı olsun temennileriyle birlikte Başkan Abdulkadir Kasım ve yönetim kurulu üyelerine başarılar dilediler.

“BU DAVA MEMLEKET DAVASIDIR, HİZMET DAVASIDIR”

AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun Konuşmasında; “Kongreler parti içi demokrasinin güçlendiği, birlik beraberlik duygularının pekiştiği, parti içi kaynaşmanın üst düzeye çıktığı yerlerdir. Bugüne kadar icra ettiğimiz kongrelerimizi bu çerçevede  tamamlayarak örnek bir kongre dönemi geçirdiğimizi belirtmek istiyorum. Bu konuda emeği geçen değerli büyüklerime ve tüm teşkilat üyelerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”  Değerli gençler ; “Bizim davamızın kutsallığı, memleketine hizmet duygusuyla yola çıkan, üstlendiği görevi büyük bir aidiyet duygusuyla yerine getirmeye çalışan, gece gündüz bu anlayışla hareket eden, fedakar ve cefakar insanlardan oluşmasıdır. Bu dava memleket davasıdır, hizmet davasıdır. Sizlerden beklentimiz bu görev bilinciyle hareket edip kendi geleceğinize ve partimize değer katmanızdır. Fatih Sultan Mehmet’in 17 yaşında İstanbul’u fethettiği, cephelerinde öğrencilerinin savaşarak zaferler kazandığı , kısacası gençlerinin önemli misyonlar edindiği tarihimiz; yine gençlerin elde ettiği büyük zaferlerle doludur. Böyle bir ecdada sahip olan bir genç asla kendini güçsüz hissetmemelidir. Unutmamalıdır ki bunun için gerekli olan enerji, genlerimizdedir. Yapmamız gereken ise o enerjiyi ortaya çıkarmaktır. Bu nedenle sizlerin enerjisine ve gücüne her zaman ihtiyacımız olacağı net bir gerçektir. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ile selamlıyor, kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ederek , başkanımıza ve yönetim kuruluna yeni görevlerinde başarılar diliyorum dedi.”

“ŞUNU UNUTMAYIN Kİ! PARTİMİZİN İSTİKBALİ GENÇLERİN OMZUNDADIR”

AK Parti Vakfıkebir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir Kasım ise konuşmasında; “Ak gençlik bu ülkenin zenginliği ve dinamizminin kaynağıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız siyasi hayatına gençlik kolları başkanı olarak başlamasından dolayı her zaman gençlere kulak verdi, gençlerin sözüne değer verdi, siyasetin öznesi olarak gördü. Sayın Cumhurbaşkanımıza gençlik kolları olarak borcumuz vardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın hedefleri büyük. Bizlerde bu hedeflere ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız. Bizim davamızın kutsallığı, kendi nefsine hakim olmuş her daim teşkilatları için gecesini gündüzüne katan fedakar ve heyecanlı insanlardan oluşmasıdır. Şunu unutmayın ki! Partimizin istikbali gençlerin omzundadır. Bildiğiniz gibi kongreler parti içi demokrasinin güçlendirildiği kavga ve gürültünün olmadığı birlik-beraberlik kaynaşma örneğinin sergilendiği yerlerdir. Bu vesile ile kongremize katılım sağlayan, çiçek ve mesaj gönderen değerli büyüklerimize teşekkür ediyor, kongremizin hayırlara vesile olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum dedi.”

Abdulkadir Kasım başkanlığında oluşturulan yönetim kurulunda şu isimler yer aldı; Ahmet Sabah, Ayşenur Koç, Davut Güven, Ferhat Enes Nomer, Gökhan Çalık, Mehmet Karanisoğlu, Miraç Yeşil, Muhammet Bayraktar, Neşat Nabi, Ünal Çimşit, İsa Karabulut, İbrahim Musaoğlu, Onur Fil ve Yunus Emre Kutoğlu.