Vakfıkebir ve Büyükliman Bölgesinde yaşayan yaşlılar Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi İlçe Müdürü Yaşar Saral ve merkez personeli tarafından ziyaret edildi, aile haftaları kutlandı, büyük bir ailenin parçaları olduğu vurgusu yapıldı.

Aile Haftası dolayısıyla kurumun hizmet ağı içerindeki büyükliman bölgesinde tespit edilen en yaşlı aileler Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi İlçe Müdürü Yaşar Saral, SHM personelleri ile beraber ziyaret edilerek farkındalık oluşturuldu ve ailelere çeşitli hediyeler takdim edildi. Şalpazarı ilçesi Düzköy mahallesinde 87 yaşındaki Havva ve Ahmet Özdil çifti, Çarşıbaşı ilçesi Taşlıtepe Mahallesinden 66 yıllık evli ve 6 çocuk sahibi 93 yaşındaki Makbule ve Yaşar Tepe çifti, Vakfıkebir İlçesi Ballı mahallesinden 98 yaşındaki Ayşe Baştan ziyaret edildi.

“SEVGİNİN EN GÜÇLÜ HALİDİR AİLE, AİLE UYGARLIĞIN ÇEKİRDEĞİDİR, AİLE EN GÜÇLÜ KALEDİR”

Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi İlçe Müdürü Yaşar Saral, “Aile; anne, baba, çocuktan oluşan ve çocuklarının topluma ışık olabilmesi için en doğru şekilde yetiştirilmesini sağlayan bir birimdir. Aile, bir bireyin ilk eğitimi aldığı yanlışı, doğruyu gördüğü, öğrendiği bir kurumdur. Şartsız sevginin olduğu, bireyin kişilik kazanmasında rol oynayan, en doğru bilgilerin verildiği ve en güzel ilginin yaşandığı ortamdır aile. Aile olabilmek demek sağlam bir birey sağlam bir toplum demektir.  Aile haftasında amaç, toplumun tüm kesimlerinin aile konusunda bilinçlenmesi, ailelerin güçlenmesi ve korunması konusunda farkındalık oluşturmaktır. Bilhassa bölgemizde yaşayan yaşlılarımızı ziyaret ederek onlara yalnız olmadıklarını ve büyük bir ailenin birer ferdi olduklarını hissettirmek istedik. Bölgemizde ulaşılmadık aile, tutulmadık el bırakmamaya kararlıyız. Her zaman ve her yerde sahada çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sevginin en güçlü halidir aile, Aile uygarlığın çekirdeğidir, Aile en güçlü kaledir, Aile haftası nedeniyle aile ziyaretleri yaparak dualarını aldık. Bu duygu ve düşüncelerle; Aile Haftası'nı kutlar, tüm aile bireylerine sağlık ve mutluluk dolu uzun ömürler dileriz” dedi.