Vakfıkebir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü tarafından, %50 Hibeli ahır ve Ağıl yapımı projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya mahalle muhtarları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.



Vakfıkebir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısını Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü,  Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü mühendislerinden Engin Sevim verdi.
Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında olan büyük ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu için yeni ahır-ağıl inşaatı yapımına  % 50 Hibe Desteği verilerek hayvancılığın geliştirilmesini amaçlayan 2018 yılı Doğu Karadeniz Projesi Uygulama Rehberi yayınlandığını hatırlatan Mühendis sevim; 10-49 adet (15 ay ve üzeri) kayıtlı dişi Büyükbaş, 100-200 adet (12 ay ve üzeri) Anaç küçükbaş hayvan varlığına sahip olan işletmeler 01 Ocak 2018-31 Ocak 2018 tarihleri arasında 10-49 baş'a kadar ahır, 100-200 baş'a kadar ağıl yapımı için ekte yer alan Doğu Karadeniz Projesi Uygulama Rehberi'ndeki EK-1, EK-2 ve EK-4' ü doldurarak aşağıda belirtilen belgeler ile şahsen İl Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.  
      Sevim, Başvuru için istenen  Belgelerin   şu şekilde sıraladı;  İşletme Kayıt Belgesi  (En az 1 Yıllık İşletme kaydı gerekir), Hayvan Listesi, Tapu,  Nüfus Kayıt Örneği,Yatırım Yapılacak Arazide İpotek Olmadığına Dair Belge, Hibe Başvuru Formu (Ek-1), Ön Proje Formatı (Ek-2), Tahmini Sabit Yatırım ve Termin Plan Tablosu (Ek-4), Varsa ÇKS ( Çiftçi Kayıt Belgesi ) belgesi. Varsa hayvancılık konusunda eğitim belgesi, sertifika.
      Vakfıkebir İlçe Gıda tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Remziye Kuleyin toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “güzel ve verimli bir toplantı oldu. Vatandaşlarımızın aklında soru işareti kalmamasına özen gösterdik. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi bizleri memnun etti. Katılımcılara teşekkür ediyorum dedi.