Vakfıkebir İlçesinin Büyükliman Mahallesinde yaşayan Hayrettin Karaca adlı vatandaş, korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağını ilginç bir hobi ile değerlendirerek karayemiş ağacına yerden 5 metre yüksekliğinde 6 metrekare genişliğinde ilginç bir ağaç ev yaptı.

Hayrettin Karaca, Büyükliman mahallesindeki evinin yanında bulunan karayemiş ağacına yerden 5 metre yüksekliğinde, 6 metrekarelik ağaç ev yaptı. Korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasaklarında hobi olarak başladığı tek odalı evi bitirdi. Sokağa çıkma yasaklarına uyarak bu evde kitap okuyarak günlük zamanını değerlendiriyor.

“MERAK EDİP BAKANLAR OLUYOR”

Corona virüs tehlikesi geçinceye kadar mecbur olmadıkça dışarıya çıkmadığını dile getiren Hayrettin Karaca, "Corona virüse karşı kendime güvenli bir yer oluşturdum. Burada günün belirli saatlerinde tek başıma insanlardan uzak kafamı da dinliyorum. Bol bol çay içip, manzaranın tadını çıkarıyorum. Merdivenle çıktığım ağaç evde boş vakitlerini geçiriyorum. Bu virüsü sonuç da insan taşıyor. Burada kitap okuyorum, boş vakitlerimi burada geçiriyorum. Burada uzanıyorum, dinleniyorum. Yaz aylarında özelikle çok serin oluyor. Geceleri de burada kaldığım oluyor. Kafa dinlemek için güzel bir yer oldu burası. Görenler çok şaşırıyor. Gelip soranlar oluyor. Merak edip bakanlar oluyor. Tabi bu da güzel bir şey. Bu ağaç evi yaptığımda hiç bu kadar dikkat çekeceğini düşünmemiştim" dedi.